Utazás

A legjobb programok Dubajban, ha a nagy nyári melegben vakációznál

Bár nagy a meleg, mégis egyre többen választják az Emirátusokat a nyári vakációra, hiszen ebben az időszakban nem csak a szállodák, hanem a különböző beltéri programok, sőt még a repülőjegyek is kedvezőbb áron érhetőek el. Számos látnivaló, kulturális élmény és beltéri program biztosítja a felejthetetlen családi nyaralást. Ezekből szedtünk most össze egy csokorra valót.

Művészet, kultúra

A Jövő Múzeuma Dubaj legújabb nevezetessége a Sheikh Zayed úton, és az elképzelt jövőbe repíti el a látogatókat. A kiállítás arra keresi a választ, hogy hogyan és hová fejlődhet a világ, amelyben élünk, milyen irányt vesz a tudomány és a technológia. A múzeumban hagyományos kiállítások, izgalmas tematikus attrakciók találhatók, ezáltal a látogatók a jövő határtalan lehetőségeivel ismerkedhetnek. Maga az épület is egy építészeti és mérnöki csoda, a világ egyik legeredetibb és legszebb épületének szavazták meg.

A Jövő Múzeuma, Dubaj

Tanulj a helyiektől

Dubaj kulturálisan gazdag szokásainak és hagyományainak jobb megértéséhez érdemes felkeresni a Sheikh Mohammed Kulturális Megértés Központját (SMCCU). A központot azért hozták létre, hogy a látogatók betekintést nyerjenek a helyi kultúrába és az Egyesült Arab Emírségek történelmébe. Az ebéd során lehetőség van kérdéseket feltenni a vendéglátóknak, és ezáltal jobbban megismerni, megérteni ezt a mienktől eltérő, érdekes kultúrát.

Szórakoztató beltéri programok

Madame Tussauds Dubai

A Bluewaters Island ad otthont a Madame Tussauds viaszmúzeumnak. A vörös szőnyegen pózolhatunk nem csak celebekkel, hanem film és sport sztárokkal, de akár uralkodók, politikusok viaszmásával is.

KidZania

Különleges szállás ajánlatok

Fizess 5, tölts el 7 éjszakát“ akcióval csábítja a vakációt tervezőket Dubaj! Számos szálloda kínálja ezt a típusú vagy rövidebb, 3/5 éjszakás akciót, illetve különböző gyerek kedvezményeket.

A Dubai Mall rendkívüli látnivalói közül a KidZania az egyik, ami biztosan kiváló értékelést kap a gyerekektől. A 7000 négyzetméteres méretarányos városban a 4 és 16 év közötti gyerekek a valós életben és munkakörökben próbálhatják ki magukat. Melyik gyerek ne szeretné kipróbálni milyen a tűzoltó, a szakács, a televíziós műsorvezető vagy egy orvos munkája? Itt bőven van lehetőség van erre is.

OliOli

Az OliOli egy élményekkel teli játékmúzeum, ami a 2 és 11 év közötti gyermekek számára ötvözi a tudományt a szórakozással. A gyerekek játékosan, összesen nyolc tematikus galériában tanulhatnak és tapasztalhtnak meg a vízzel, levegővel és különböző technológiákkal kapcsolatos ismereteket.

OliOli játékmúzeum, Dubaj

IMG Worlds

Marvel szuperhősök, Cartoon Network karakterek és őskori dinoszauruszok várják a gyerekeket az IMG Worlds of Adventure parkban. Dubaj legnagyobb fedett vidámparkja adrenalinnal teli túrákat kínál a nagyobb, és interaktív kalandokat a kisebb gyerekeknek. Találkozhatnak kedvenceikkel, különböző szórakoztató műsorokat nézhetnek vagy egyszerűen cask játszhatnak.

Green Planet

A Green Planet egy igazi dzsungel a város szívében. Denevérek a levegőben, piranhák a víz alatt és lomha lajhárok a fákon lógva – mindez a biokupolában, ami mintegy 3000 növénynek és állatnak ad otthont. A gyerekek testközelből láthatják az állatokat, sőt a 9 és 16 év közötti gyerekek egy napra akár állatkerti gondozók is lehetnek, etethetik, gondozhatják is az állatokat.

Green Planet, Dubaj

Ready Set Go

A Ready Set Go egy dzsungel témájú játszótér, ami hemzseg a kipróbálásra váró játékoktól a 12 éven aluli korosztály számára. Mászókák, habágyúk, kötélhidak, csúszdák teszik változatossá az itt töltött időt. Szülinapokra akár különterem is foglalható.

Illúziók Múzeuma

Ne higgy a szemednek! Lépj be a varázslatok világába a Dubaji Illúziók Múzeumában, ami a Dubaj Creek mentén található Al Seefben kapott helyet. Több mint 60 különböző kiállítás várja a látogatókat, optikai illúziók, magával ragadó installációk gyűjteménye biztosítja a szórakoztatást az egész család számára.

Fotók: visitdubai.com
A cikkhez tartozó galéria: 
IMG Worlds Dubaj
KidZania Dubaj
Madame Tussauds Dubaj
Ready Set Go Dubaj

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Nagyon egyszerű, el sem lehet rontani, ráadásul egy mindössze 2 perces módszerről van szó, tehát nem időigényes.
Sztárok
Legalábbis ezt állítja az „új Nostradamus”, aki több, már bekövetkezett eseményt is megjósolt korábban.