Utazás

Aki Drakula gróf kastélyában oltatja be magát, ingyenesen beléphet az épület kínzószobáiba

A popkultúra a híres törcsvári kastéllyal kapcsolta össze a Drakula-mítoszt. Az épületben most oltópontot létesítettek, ráadásul akik az ikonikus helyszínen kapják meg a vakcinát, azokra további meglepetések is várnak a vérszívó gróf birodalmában.

Látogatás Drakula birodalmában

A törcsvári kastély Erdély talán legismertebb és legtöbbet látogatott turisztikai látványossága. Az épület önmagában is különleges, megejtően szép látványban részesíti a nagyérdemű publikumot, de igazán nagy népszerűségre azért tett szert, mert a popkultúrában ezt a kastélyt tartják Bram Stoker híres regényhőse, a rettegett vérszívó, Drakula gróf otthonának. (Jóllehet ennek az asszociációnak mindmáig nincs konkrét tudományos-történeti alapja: nem bizonyított, hogy a törcsvári kastélynak bármilyen köze lenne Drakula grófhoz, illetve Vlad Tepes egykori havasalföldi fejedelemhez, aki a félelmetes vámpír figuráját ihlette). A kastélyban nemrégiben koronavírus elleni oltópontot létesítettek, ahol minden román állampolgár ingyenesen beoltathatja magát - értesült a hirado.hu. Mindez bizonnyal komoly reklámértékkel bír majd, hogy a modern Drakula-kultusz egyik legfontosabb színhelyét a koronavírus elleni küzdelem szolgálatába állították, és nem is kétséges, hogy lesznek jelentkezők az oltóponton szép számmal. A festői környezetben található kastély ráadásul meg is nyílik majd azok előtt, akik úgy döntenek, hogy Drakula birodalmában oltatják be magukat a Covid ellen.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Az X-men-filmekben Jean Grey-t alakító színésznő, Famke Janssen elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi időben – és sajnos nem jó értelemben.
Utazás
Ötmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá duzzad és egyszerűen "elnyeli" a Földet. A folyamat a tudósok szerint visszafordíthatatlannak tűnik. Vagy mégsem?