Utazás

A december is jól kezdődik: rég mértek utoljára ilyen brutális hideget a Földön

Embertelen fagy csapott le Oroszország szibériai régióira. A nyugati ember számára valósággal elképzelhetetlen, hogyan lehetséges, hogy a térségben nem áll le az élet, amikor épp ilyen borzalmas időjárás honol.

Extrém hideget hozott december első hajnala

December 1-re virradó hajnalban brutális hideget mutattak a hőmérők Oroszország szibériai régióiban - írja az Időképre hivatkozva a 24.hu. Egyébként is általánosnak mondható, hogy a meteorológiai tél felé közeledve egyre szélsőségesebb időjárás alakul ki Szibériában, s mind gyakoribbak az erősebb fagyok, az év tizenkettedik hónapjának első hajnala azonban -50 foknál is hidegebbet hozott.

Szerdára virradóan az idei szezonban először -50 fok alatti hőmérsékletek is előfordultak - adta hírül az Időkép. A leghidegebb a Szibéria keleti részén található Delyankirban volt. Itt közel -54 fokkal köszöntött be a meteorológiai tél, egészen pontosan -53,9 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet. Nem volt sokkal melegebb a közeli - és az északi félteke hidegpólusaként számon tartott - Ojmjakonban sem, ahol -53,1 fokig hűlt le a levegő.

A 24.hu viszonyítási alapként megemlíti, amikor -40 fok alá süllyed a hőmérséklet, így néznek ki a mindennapok Jakuszban:

Akár utaznál, akár költöznél ide, jól teszed. Ez az ország a legbiztonságosabb hely az egész bolygón.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.