Utazás

Idegen égitestet fedeztek fel a Naprendszerben

Nagy pillanatokat él át most az űrkutatás!

Nem tudni, honnan érkezett

Még augusztus végén történt, hogy a szakértők egy különleges, nem mindennapi égitestre lettek figyelmesek a Naprendszerben. Annyi már most is bizonyos, hogy a 2I/Borisov névre keresztelt üstökös egy távoli rendszerből érkezhetett ide, de hogy pontosan honnan, arról egyelőre nem szól a fáma. 2017-ben már azonosítottak a tudósok egy felettébb hasonló csillagközi objektumot, melyet az Oumuamua névvel illettek. Ez utóbbi valamivel nagyobb kiterjedésű égitest volt, mint az újonnan felfedezett. Érdekesség, hogy a 2I/Borisov jövetelét már sokkal hamarabb észlelték, mint elődjéét, ami azért ígéretes, mert így sokkal több idejük jut a kutatóknak a megfigyelésre.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.