Utazás

Mostanában indulsz nyaralni? Akkor erre a térképre mindenképp vess egy pillantást

Ha éppen európai nyaralást tervezel, akkor jobb, ha tisztában vagy a jelenlegi Covid-helyzettel.

Covid-térkép európai nyaralást tervezőknek

Az Európai Betegségvédelmi és Járványvédelmi Központ (ECDC) friss, régiós szintű térképet tett közzé, amiből többek között kiderül, hogy a horvát tengerpart és egyes osztrák tartományok is a sárga zónába kerültek, írta meg a WebBeteg. Az ECDC részletes térképe megmutatja, mekkora kockázatot jelent jelenleg az Európán belüli utazás a fertőzésveszély szempontjából.

A 30-31. hét növekvő esetszámaira való tekintettel az ECDC ismét az uniós tagországok közötti utazások számának csökkentését javasolja, különösen a pirossal jelzett régiókba.

  • A járvány szempontjából legkockázatosabb jelenleg Spanyolország, Ciprus, Málta, Írország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Észtország és Izland.
  • Közepesen kockázatosnak számít Olaszország, Belgium, Bulgária, Lettország, Svédország és Finnország.
  • Egy-egy közepesen veszélyes régió található Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában és Németországban, ánm ezek jellemzően épp a turisták által kedvelt területek (pl. Isztria, Dalmácia, Bécs).
  • Ezúttal a teljes ország zöld jelzést kapott Magyarország, Szlovákia, Románia, Csehország, Lengyelország és Lettország esetében.

Biztosan sokan eltűnődtünk már párszor azon, hogy miért kék a tenger, miközben a víz színtelen. A kérdés jogos, a válasz pedig egyszerűbb, mint gondolnánk.

Fotó: ECDC; leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.