Budavári pálinka- és kolbászfesztivál

Kolbász-pálinka-kolbász. A napokban heves vitát folytattunk róla a fészbukon, de végül úgy ítéltük meg, hogy ez a helyes sorrend.

Alapozásnak egy kis kolbász, rá jöhet a pálinka, aztán a végén le kell nyomni még egy kis kolbásszal. Ha a pálinka finom és kellő mennyiségben fogyasztod, a kívánt hatás elérésében a kolbászevés sem fog megakadályozni.

Szenvedélyesen szeretem a pálinkát. A szilva pálinkát. A jóféle házit. Az erőset. Az olyat, amitől falnak mész és két feles után úgy érzed, elvittek az ufók. Tudom, ez nem pont az a fogyasztási mód, amire manapság a pálinka marketingje alapozni kíván és biztosan nem ezt nevezik kulturált pálinka fogyasztásnak... dee, egyáltalán van olyan? Ha létezik is, én egészen biztosan alkalmatlan vagyok rá. Mint annyi mindent, amit igazán szeretek az életben, a pálinkaivást sem tudom mértékletesen, visszafogottan művelni. Csak nagyon.

Az elsőt az íze miatt. A másodikat azért, hogy biztosan hasson. A harmadikat azért, hogy ha már kettőt megittam, tuti ne maradjak józan. A negyediket azért, mert az első három még

 

nem hatott - talán előtte túl sok kolbászt ettem?! Az ötödikre már nem is emlékszem, a hatodikat-hetediket vagányan dobom a többi után - "fenékig vagy soha többé szex!" - bírom én a pálinkát! Nálam senki sem bírja jobban! A többi néma csend... Aztán jön a fejfájás, a hányinger, a szenvedés és a fogadkozás, hogy én soha többet! Dehogynem... Újra és újra. Szenvedélyesen szeretem ugyanis a pálinkát. S mint minden ilyenről, nem tudok róla lemondani. Nem is akarok.

Ezek után ugye nem lep meg senkit, ha elárulom, hogy már jó ideje be van karikázva a naptáramban a pálinkafesztivál napja. Nem mintha elfelejteném... Az idén október 7-10. között lesz, a Várban. Képviseltetik magukat a legnevesebb hazai pálinkafőzdék , emellett a vendég Olaszország lesz. A fesztivál látogatói elsőként tesztelhetik az idei pálinkatermést, kortyolhatnak a mézes különlegességekből és lesz pálinkakoktél is, ami egyre népszerűbb.

Találkozzunk a Várban! Ha utána esetleg nem foglak megismerni, nem azért van, mert bunkó vagyok. Csak tudod, az ufók...

 

Donászi Franciska, a Kalandozásaim Budapesten című blog szerzője

Oldalak

Szólj hozzá Te is!