Utazás

Ezek Budapest legszebb tetőteraszai: 3 lenyűgöző rooftop bár, ahol az összes nyári estét eltöltenénk

Budapest hemzseg a csodálatos rooftop bároktól, mi most mutatunk hármat, amit tényleg érdemes csekkolni idén nyáron!

The Sky Garden Rooftop Terrace

2019 májusában nyitotta meg a kapuit a Podmaniczky utca 45. alatt, vagy inkább felett, a Nyugati pályaudvartól nem messze. A terasz a Mystery Hotel tetején található, így ahhoz, hogy megközelítsük, előbb be kell menni a hotelbe, ami már szintén élmény, majd lifttel fel a tetőre. A kilátás lenyűgöző, a Budai Várat és a csodás Mátyás-templomot stírölve fogyaszthatjuk el kedvenc ételeinket és italainkat egy asztalnál ülve, vagy akár kényelmes nyugágyakon relaxálva. A Sky Gardenben még jacuzzi is van, így napközben nem kell túlgondolni az öltözékünket, ám naplemente után azért érdemes kicsit csinosabban érkezni, mert alapvetően a helynek elegáns, sikkes hangulata van, nem egy tipikus hipster hely.

High Note SkyBar

Az Aria Hotel tetején várja vendégeit a High Note SkyBar, melyet a híres utazási magazin, a Condé Nast Traveler 2018-ban a világ legjobb rooftop bárjai között listázott. Kialakítása miatt télen és nyáron is bátran látogatható, amiatt pedig nem kell aggódni, hogy nem születnek majd tökéletes Insta-kompatibilis képek, hiszen az impozáns Szent István bazilika éppen csak egy köpésre van a helytől, így csodás hátteret biztosít a fotózkodóknak.

A High Note SkyBar tavaszi koktél menüjét, melyet Sárközi Marcell barmanager és csapata állított össze a 2022-es szezonra, az emberiség kultúrtörténetének legfontosabb virágai inspirálták, olyanok mint az Adonisz véréből sarjadó rózsa, vagy a szépség és a fiatalság szimbólumaként emlegetett orchidea. Szokatlan ízvilág, meglepő textúra, virágokat idéző színvilág – ezek jellemzik az új koktélokat, melyek megalkotásánál házi készítésű alapanyagokat is használtak. A virágok latin neveit viselő italköltemények a görög és római mitológia világába vezetnek. Játékos, finoman fűszeres koktél a Hyacinthus, mely a tavasz és az újjászületés istene Hyakinthos alakját idézi meg. Hyakinthost szerelme, Apollón véletlenül halálra sebezte egy eltévedt diszkosszal, az ifjú földre hulló véréből serkentek az első jácintok.

Történetük a világ egyik legnagyobb zeneszerzőjét, Wolfgang Amadeus Mozartot is megihlette, aki tizenegy évesen komponálta meg első színpadi művét, az Apolló és Jácint című operát. A Hyacinthus koktél megalkotásánál Sárközi Marcellék a gluténmentes whiskyt és gyógynövénylikőrt klasszikus tavaszi ízekkel kombinálták: a metélőhagymás vermut mellett a mustár is megjelenik ebben az igazán meglepő koktélban.

Lapozz!

Oldalak

Utazás
Egészség
Sokan nem is gondolnák, hogy ha a cikkünkben is bemutatott két ételt párosítják egymással, az jelentős súlyvesztéshez is vezethet, legalábbis a szakemberek és egy tanulmány szerint.
Lifestyle
Élesztő a toalettben? Bár elsőre furcsának tűnhet, mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a háziasszonyok által gyakran alkalmazott trükköt, ugyanis olyat tapasztalsz majd, amitől garantáltan lemész...
Sztárok
A tavasz közeledtével sokan döntenek úgy, hogy felfrissítik a gardróbjukat, esetleg megváltoztatnak valamit a küllemükön – így tett most Letícia királyné is, aki a minap vadonatúj frizurával jelent...