Torokszorító videók mutatják be, hogyan árasztotta el az özönvíz Budapestet

Voltaképpen felismerhetetlenné váltak fővárosunk emblematikus utcái: az utakat, az autókat, sőt még a gyalogosokat is ellepte az óriási mennyiségű csapadék, mely Budapestre zúdult. Meghökkentő videók következnek.

Óriási eső lepte el a fővárost

Magyarország számos régiójában nem várt intenzitású esőzés és pusztító vihar okozott komoly károkat. Nem úszta meg az ítéletidőt a főváros sem: Budapest jól ismert, ikonikus utcáit, közösségi tereit, aluljáróit valósággal átformálta az özönvíz. Már meg is érkeztek a videók, melyek testközelbe hozzák a megdöbbentő valóságot: az utak, az autók és az utcákon közlekedő gyalogosok látványa szinte az apokalipszist idézi.

Budapesten, továbbá Pest megyében rövid idő alatt ötven különböző helyszínre is riasztották a katasztrófavédelem egységeit a hirtelen lezúduló, jelentős mennyiségű csapadék miatt hétfőn kora reggel.

Kiadós felhőszakadás indította ugyanis a hetet a fővárosban és környékén. Hajnali 4 körül egy északkelet-délnyugati irányú összeáramlási zóna mentén kezdtek kipattanni az első zivatarok Budapest felett, melyek kisebb-nagyobb szünetekkel körülbelül délelőtt fél 10-ig ontották magukból a csapadékot - írja az Időkép.

Íme néhány torokszorító videó, mely meglehetősen pontos képet ad a mai budapesti állapotokról:

Lapozz, még nem értél a cikk végére!

Oldalak

  • 1
  • 2