Ne is keresd tovább, itt a legjobb program a hosszú hétvégére!

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Nagymaroson a Szent István Napi Borünnep, a Fő tér alsó részén, a csodálatos panorámájú Béla sétányon a Duna partján épül fel a Borutca. 11 borvidék több mint 20 pincészete várja az idelátogatókat mindössze 50 kilométerre Budapesttől. (x)

Hatalmas buli várja a látogatókat

A kétnapos rendezvényen színpadra lép Nagy Feró és a Beatrice, a Volt Fesztiválról is ismert Midlife Crisis zenekar, továbbá operett, musical, rock és blues zene, és augusztus 19-én este a dunai tűzijátékot követően utcabállal zárul a mulatság - mindenki megtalálhatja a kedvére való programot. Idén először 0. „Bemelegítő” nappal is várják a hosszú hétvégére érkezőket.

Még szélesebb a kínálat a borok területén, pezsgő, gyöngyöző bor, fehér-, rosé-, vörösbor és díjnyertes gyümölcsborok is várják látogatóinkat. A Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatokkal kényelmesen eljuthatunk a városba, az utolsó vonat éjfélkor indul vissza Budapestre, így nem kell sorsot húzni ki vezessen. Augusztus 18-án 10 órakor nyit meg a Borutca, ami 01.00 óráig tart nyitva, 19-én pedig 10.30-01.00 óra között kóstolhatjuk meg a kiváló borokat. A rendezvény hivatalos kóstoló pohara a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolható meg, illetve itt is váltható vissza.

Borozás a nyílt vizen

Augusztus 19-én 16.00 órakor indul az egyórás hajókirándulás a Teleki Villány borkóstolójával, erre jegyeket elővételben és korlátozott számban a helyszínen is lehet vásárolni. A szervezők természetesen ínycsiklandozó ételeket is kínálnak a borok mellé, legyen szó ebédről, vacsoráról, vagy borkorcsolyáról.

A látogatók szavazhatnak, hogy melyik bor nyerje el vörös, illetve fehér bor kategóriában a "Rendezvény bora" címet. Mindkét nap színes programok (térzene, táncbemutatók, blues, utcabál) szórakoztatják az idelátogatókat.

Résztvevő pincészetek:

Borháló Vác (Molnár Pincészet Mór, Jekl Pincészet Villány), Teleki Pincészet (Villány), Sápi Gyümölcsborok, Lunczer Pálinkaház, Koch Borászat (Hajós-Bajai Borvidék), Laposa Borbirtok (Badacsony), Mokos Pincészet (Villány), Monavin (Áts Károly Tokaj, Balla Géza Erdély), Sanzon Tokaj, Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány) Heininger Pincészet (Nagymaros), Lingvay Pincészet Vác, Varsányi Pincészet (Eger), VinArt (Villány), Dóka Éva pincészet (Zala), René’s Wine Heaven (Mátra), Bor-Piac (Sebestyén Pincészet Szekszárd, Sauska Pincészet), Abasári Olaszrizling Borbarátok Köre 11 pincészet boraival.

Fókuszban a hagyományőrzés

A Szent István Napi Borünnep idén a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület által benyújtott "Rendezvénylánc" pályázat eredményeképpen - további 5 település rendezvényével közösen - állami támogatásban részesül. A rendezvénysorozat célja a hagyományőrzés elősegítése a településeken és térségeiben, valamint a térségek gasztronómiai, turisztikai értékeinek bemutatása, megismertetése.

További részletek és információk ITT!

A rendezvény szervezői: Nagymaros Városi Könyvtár és Művelődési Ház és a Nagymarosi Borbarát Egyesület

Fő támogató: Nagymaros Város Önkormányzata

A program változtatás jogát fenntartjuk!
A rendezvény látogatása díjtalan!
A rendezvény kutyabarát!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!