Utazás

Jobb, ha erről tudsz, mielőtt csobbannál egyet: mitológiai lények élnek a Balaton mélyén

Tudtad, hogy olyan lények élnek hazánk legnagyobb tavában, melyeket már a görög mitológiában is ismertek?

A Balaton rejtett kincsei

Sokan nem is tudnak róla, ám kétségtelen: rengeteg titkos kincset rejt a Balaton, hazánk legnagyobb állóvize. Te például gondoltad volna, hogy a tó mélyén megtalálhatók a hidrák - ezek a piciny méretű, de mérhetetlenül különleges, már a görög mitológiában is ismert állatok?

A hidrák, a csalánozók törzsébe tartozó édesvízi állatok különleges élőlénycsoportot alkotnak. Öt fajuk fordul elő Magyarországon. Ezek az apró, pár milliméteres élőlények az aljzathoz kötődve élik életüket, ahol rovarlárvákkal, apró rákokkal, halivadékkal táplálkoznak
Kattints a további képekért!

Nyáron hajlamosak vagyunk mindent kicsit lazábban venni, azonban ilyenkor is érdemes mindent fokozott figyelemmel csinálni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.