Ha többet szeretnél a magyar tengerből - Így tehetsz tökéletessé egy balatoni hétvégét

Már bátran mondhatjuk, hogy a Balaton minden évszakban jó választás, de a legizgalmasabb arcát mégiscsak nyáron mutatja. Ilyenkor az egész tó felpezsdül, kifutnak a vitorlások, megtelnek a strandok és az éttermek is. Sokszínűségének hála akkor is remek célpont, ha egy kis romantikára vágyunk, de egy nyáresti baráti borozáshoz is könnyen találunk megfelelő helyszínt. (x)

Északi parti romantika

Akik a csendet, a nyugalmat és a lenyűgöző panorámát keresik egy romantikus hétvégéhez, azoknak a Balaton északi partján, Balatongyörökön található bájos vendégház, a Noemi’s Cottage lesz a legjobb választás. Nincs is jobb meglepetés a párunknak, mint a rohanó hétköznapok után néhány nap kettesben, így hát ha van egy kis időnk, vágjunk neki a hétvégének a Suzuki kompakt városi terepjárójával, a jól pakolható vadonatúj Ignis-el! A fürge és stílusos kisautóval igazi élmény lesz a balatoni dombok között autózni!

Útközben, ha tehetjük, álljunk meg egy kis pihenőre a badacsonytomaji frissTeraszon, ahol a táj jellegzetes borai mellett izgalmas grill ételekkel és nyáresti koncertekkel várják a vendégeket. Mielőtt tovább indulnánk érdemes egy üveg bort is magunkkal vinni, hiszen a Noemi’s Cottage teraszáról gyönyörű panoráma tárul elénk, amit egy hűs fröccs csak még élvezetesebbé tesz. Az aprócska ház remek kiindulási pontja, hogy felfedezzük a Káli-Medencét vagy akár a Balaton nyugati felét, Tapolcát vagy Keszthelyt, de akár Hévízt is.

A szívünk csücske: Balatonfüred és környéke

Ha nagyobb társasággal kelnénk útnak, akkor a legjobb a nyüzsgő Balatonfüred környékén szállást keresni. A paloznaki Mandulás ház éppen ideális egy 4 vagy akár 8 fős társaságnak is. Ha az új Swifttel indulunk Budapestről, az alig 1 órás út minden perce élmény lesz, hiszen ez már jóval több, mint egy városi kisautó. Vonzó külsejének hála pedig biztos, hogy nem maradunk észrevétlenek vele.

Miután megérkeztünk a régi, de teljesen felújított és modernizált vendégházba, tegyünk egy rövid sétát és térjünk be a Sáfránkert vendéglőbe, ahol családias hangulattal, hatalmas terasszal, szezonális, fogásokkal és a Homola Pincészet, valamint a környék legjobb boraival találkozhatunk. Nincs messze a Mandulás háztól a méltán híres Jásdi pincészet sem, ahol akár egy vezetett borkóstolóval egybekötött pincelátogatáson is részt vehetünk. Másnap az este fáradalmait pedig a balatonfüredi Esterházy strand árnyas fái között pihenhetjük ki.

Oldalak

Sztárok
Csisztu Zsuzsa egy különleges estén van túl. Meg is mutatta a rajongóknak, hogy milyen csodálatosan nézett ki.
Sztárok
Tudvalevő, hogy Meghan Markle színésznőként kereste a kenyerét, mielőtt 2018-ban összeházasodott volna Harry sussexi herceggel. Az esküvőre Rick Hoffman, Meghan egykori színészkollégája is hivatalos...
Sztárok
A 31 éves modell nemrég részletekbe menően elevenítette fel a megrendítő esetet.