Irány Badacsony! Mutatjuk a legjobb helyeket

Pár éve még csak borkóstolókra jártunk Badacsonyba, de amikor idén visszatértünk egy hétvégére, egyszer csak azon kaptuk magunkat, hogy már annyi jó hely van itt, hogy ki sem mozdultunk a városból három napig. Persze a borok még most is nagyon tetszettek, és a KisHableány beach food kínálata is nagyon meggyőző, de az abszolút favorit a frissTerasz volt. (x)

Ahol a Balaton legjobb burgere kapható

Badacsony szinte új életet kezdett az utóbbi pár évben, amiben komoly szerepe van a Laposa testvéreknek, Zsófinak és Bencének, akik jobbnál jobb ötleteiket váltják itt valóra. Az egész a Balaton legszebb panorámájával rendelkező Laposa Borterasszal kezdődött, ahova még akár biciklivel vagy gyalog is megéri felmenni, annyira gyönyörű és hangulatos ez a hely.

2015-ben aztán Zsófi és Bence újranyitotta Badacsony ikonikus épületét a KisHableányt, ami 10 éven át állt elhagyatottan és várta, hogy valaki felújítsa és élettel töltse meg. A KisHableány pillanatok alatt olyan népszerű lett, hogy asztalt foglalni is alig lehetett, de a környékbeli alapanyagokból készült hamburgerért így is mindenképpen megérte várni.

A frissTerasz a legújabb favorit

Itt azonban nincs vége a történetnek, tavaly ugyanis megnyitották a frissTeraszt, amivel egy teljesen új közösségi teret hoztak létre. A képlet nagyon egyszerű: egy szuper hely a Badacsony lábánál található, igényes grill strandételekkel, jó programokkal, bulikkal. A laza, nyugágyas design telitalálat, arra találták ki, hogy ott üldögéljünk a barátokkal egy pohár badacsonyi bor és finom ételek mellett. Ráadásul a nyitóbuli napján végig is kóstoltuk a választékot.

Igazi ízélmény különleges hozzávalókból

A grillen készült fő fogásokat, kétféleképpen lehetett kérni: tányéron vagy wrapban, az ételeket pedig magunk állíthattuk össze a kínálatból. Kecskesajt, fűszeres csirkemell, citrusos hal és kacsamell, ezeket variálhattuk a különféle salátákkal, ropogtatnivalókkal és dresszingekkel. Több variációt is kóstoltunk, de a legjobban talán a kacsamell ízlett, amihez a bazalt saláta tökéletesen kombináció volt, édesköménnyel, dióval és márványsajttal.

A zeller chips is szuper ötlet volt, legszívesebben egész este ezt csipegettük volna. Az ételek nincsenek túlbonyolítva, pont azt az élményt adják, amire egy nyári estén szükségünk van: jó minőségű alapanyagokból készült igényes, grill ételek, mellé pedig finom, környékbeli borok.

Ez kell Badacsonynak (és nekünk)

A Laposa testvérek nagyon jól ráéreztek, mi hiányzott eddig Badacsonyból: egy hely, ahol jó zene mellett akár hajnalig is szórakozhatunk! Azzal, hogy megnyílt a frissTerasz, végre van egy hely, ahol vacsora után is lehet még maradni és jókat bulizni. Rengeteg programmal készülnek a nyárra is, minden hétvégén koncertekkel és DJ-kel, a nagy sporteseményeket a kivetítőn követhetjük végig borozgatás közben, vasárnap délutánonként pedig filmnézéseket terveznek. Plusz pont, hogy a gyerekekre is gondoltak, hiszen a vacsora alatt a játszósarokban és a nyugágyak körüli kis homokos területen szaladgálhatnak a kicsik.

Ha te is a Badacsonyba készülsz, mindenképpen ajánljuk, hogy látogass el a frissTeraszra!

Fotók: facebook.com/pg/kishableanybadacsony, facebook.com/pg/frissterasz

Oldalak

Sztárok
Csisztu Zsuzsa egy különleges estén van túl. Meg is mutatta a rajongóknak, hogy milyen csodálatosan nézett ki.
Sztárok
Tudvalevő, hogy Meghan Markle színésznőként kereste a kenyerét, mielőtt 2018-ban összeházasodott volna Harry sussexi herceggel. Az esküvőre Rick Hoffman, Meghan egykori színészkollégája is hivatalos...
Sztárok
A 31 éves modell nemrég részletekbe menően elevenítette fel a megrendítő esetet.