Utazás

Az internetes párkeresés csapdái

A társkeresést ugyan megkönnyíti, a párkapcsolatokat viszont súlyosan rombolja az internet, állítják szakértők. A közösségi médiában nagyon könnyű mások életében részt venni, így könnyebb is velük kapcsolatot teremteni.

A social media használata előtt, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy az internet kora előtt sokkal nehezebben ment a társkeresés. Akkor legfeljebb újságokban lehetett feladni apróhirdetéseket társkereső oldalakon. Hogy mennyire működött ez akkoriban, arról nincsenek adatok. Egészen biztosan nehezebb volt ismerkedni, mint manapság, viszont személyesebb volt.

Régen randizni hívták a lányokat, ma chatelni

A legtöbben szórakozó helyeken, tömegközlekedési eszközökön, vagy egészen egyszerűen az utcán ismerkedtek. A fiú nézte a lányt, szemeztek majd vette a bátorságot és odament hozzá, leszólította és elhívta egy randira. Majd beszélgettek, sokat beszélgettek személyesen. Félreértések nélkül. Ahol látták a másik arcán a reakcióit. Régen ez így ment. Talán a mai fiataloknak ez furcsa és elképzelhetetlen, de annak is meg voltak az előnyei. Sőt ha jobban belegondolunk szinte csak az volt. A fiú férfi tudott lenni, hiszen bátor volt és kezdeményező. A lányok ettől sokkal jobban felnéztek egy férfire. Személyes találkozás volt mind a két fél elsőre látta ki az, akinek igent, vagy nemet mond. Látta a kinézetét, hallotta a hangját, látta a stílusát, a viselkedését. Tehát volt egy összbenyomás a másikról. Ami valljuk be igen sokat nyom a latba egy ismerkedésnél. Ma már ez nem így van. A közösségi média által mindenki nyíltan éli az életét. Az ajtó mindig nyitva van, így bárki besétálhat rajta. Ha pedig bárki besétálhat, akkor nagyon könnyen ott is ragadhat. Ez pedig súlyos következményekkel járhat. A párok elhidegüléséhez vezethet és megcsaláshoz. Majd szakításhoz. Lássunk néhány példát arra, hogyan tudja az internet lerombolni a párkapcsolatokat.

Folyamatosan a neten lóg

Ma már megszokott látvány, hogy egy vendéglőben egymással szemben ülő párok a telefonjukat nyomkodják és egy szót sem szólnak egymáshoz. Görgetik, pörgetik céltalanul az oldalakat. Keres, de nem tudja mit, csak pörgeti a közösségi oldalakat le és fel. Ez a céltalan görgetés rengeteg időt vesz el egy kapcsolatból, amit a párok együtt tölthetnének. Sajnos a párkapcsolati problémák között dobogós helyet foglal el a telefonnyomkodás.

Egy illúzióba szeret bele

A Photoshop csodákra képes. A közösségi médiában sokan festenek hamis képet önmagukról. Ez óriási problémát okoz a társkeresésben. Még el sem kezdtek randizni, de a másik fél már beleszeretett egy álomképbe. Ilyenkor jön a pofára esés.

Az online kommunikáció helyett randizzunk

Szakemberek ezért azt ajánlják, ha interneten ismerkedik két ember, minél előbb kezdjenek el randizni, még mielőtt bármiféle kötődés alakulna ki a másik iránt. Sokkal nehezebb lesz feldolgozni a csalódást a randevú után, ha esetleg mégsem azzal találkoznak, akibe a képek alapján beleszerettek. Ami még fontos, hogy igyekezzenek leszűrni milyen értékrendű a másik fél, mert ezt nagyjából chat-elés közben is le lehet szűrni. Fontos, hogy azonos, vagy legalábbis nagyon hasonló értékrendű partnert válasszunk. Mert, akkor kevesebb a buktató. Könnyebben tudunk majd kompromisszumot kötni és lefektetni a szabályokat és még egy fontos dolog, hogy mindenről nyíltan tudjanak beszélni. Goztola Kristina színésznő és producer AZ ÉV HOTELE műsor forgatásán elmesélte, hogy párjával Péterrel az interneten ismerkedtek meg.

AZ ÉV HOTELE című műsor legújabb évadának ötödik epizódjában Goztola Kiristina színész, producer és színész-rendező párja Halmi Péter a két szállodatesztelő. Kristina a forgatások alatt elmesélte, hogy megismerkedésük valóban regénybe illő. Péter egy internetes beszélgetésre hívta meg, ő pedig elfogadta a felkérést.

A balatoni régióban folytatódik AZ ÉV HOTELE verseny

Péter úgy emlékszik, hogy Kristában már akkor megfogta valami, amikor csak a képeket nézte meg róla. Ennek már hat éve. Azóta is beszélgetnek. Péter szerint leginkább Krista az, aki sokat beszél, de ő szívesen hallgatja. Azóta már a munka is összeköti őket. Hogy Krista és Péter kapcsolata hogyan alakult a megismerkedésük után, és, hogyan teszett nekik a balatoni régió, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL Most!-on. Kristáék hétvégéje azonban, nem csak a romantikáról és a pihenésről szólt közben két szállodát is kipróbáltak. Az első szálloda a Balatonfüredi Hotel Margaréta, ahol Kristina és Péter egy romantikus sétahajókázáson vettek részt.

Hotel Margaréta, Balatonfüred

A szálloda Balatonfüreden található. A közel 13000 lakosú város Veszprém megye hatodik legnépesebb települése, a Balaton-part egyik legnépszerűbb üdülőhelye és egyben az északi part fővárosa. A Balaton-part ékkövének is nevezett Füreden található a folyamatosan megújuló, de egyben a környék legrégebbi szállodája a varázslatos Hotel Margaréta. A város központjától alig két kilométerre, a vasútállomástól gyalog mindössze húsz percre fekvő szálloda családias környezetben várja a vendégeket. Tágas, kényelmes szobái a régi és az új stílus találkozása. Wellness részlegén jakuzzi, szauna, jégoltár, merülő medencék várják a vendégeket. A részleghez tartozó só és aromaterápiás szobák pedig a relaxálni vágyóknak lettek kialakítva. Mivel a szálloda közel a Balaton parthoz épült, így a lehetőség adott sétahajókázásra, vitorlázásra és számtalan vízi eszköz bérlésére is. A hotel étterme grill terasszal, helyi borokkal és házias ízekkel várja a szállóvendégeket.

További részletek itt.

Krista és Péter Balatonfüred után, Kapolcson a Treehouses Flying Homes-ban folytatták a szállodatesztelést. A kánikulában nagyon jól esett nekik megbújni a fák lombjai között. Az igényesen megtervezett kősziklára emlékeztető faházak abszolút az elvonulásról szólnak. Fiatal párok ezen a helyen könnyen egymásra tudnak hangolódni. Azért egy kis kirándulásra is jutott idejük. A Dörgicsei Levendula Majorba látogattak el. Nem bánták meg, hogy a meleg ellenére ezt a programot választották, hiszen páratlan élményben volt részük. Egy hely, ahova az ember, ha egyszer ellátogat, egészen biztosan vissza fog menni, mert a helynek varázsa van.

Treehouses Flying Homes, Kapolcs

A különleges építésű Treehouses Flying Homes Kapolcson, Veszprém megyében, a Tapolcai járásban található. A település tájvédelmi terület. A hat darab, modern stílusú faház – amelyek kősziklákat formálnak meg – egymástól távol egy speciális alakzatban helyezkednek el. A „Sziklák” (faházak) mindennel fel vannak szerelve, ami egy szuperior szállodában megtalálható. Nappalival egybekötött hálószoba, ahol egy jól felszerelt teakonyha is biztosítja a kényelmet. Modern stílusú fürdőszoba, illetve minden faházhoz jár jakkuzzi és szauna is. De ami ennél is fontosabb az a hely spirituális élménye. A feltöltődés, a lazítás, és a nyugalom távol a város zajától, távol mindentől. A festői panorámát nem csak a teraszon ülve, hanem a faházhoz tartozó jakkuziból és szaunából is élvezhetik a szállóvendégek. Az ide látogatók a faházakhoz tartozó iglokban fogyaszthatják el a vacsorát, ahol a szálláshely specialitásait kóstolhatják meg, illetve helyi pincészetek borainak kínálatából válogathatnak.

További részletek itt.

Szavazz és nyerj wellness hétvégét minden héten!

Szavazz AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán az adásban bemutatott szállodák valamelyikére most vasárnap délig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy ajándék wellness hétvégét abba a szállodába ahová szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi, majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE nyertes szállodájában.

Vasárnap az Balatoni régió két újabb szállodáját ismerhetitek meg

A Balatoni régió két újabb versenyben lévő szállodáját März Fruzsina színésznő és öccse fogja tesztelni. A testvérpár nagyon hosszú idők óta először töltenek el egy teljes hétvégét kettesben. Fruzsina a rengeteg munka mellett az utóbbi időben kevés időt tudott a családjával tölteni. Hogy sikerül-e megvalósítaniuk álmukat a hétvégével kapcsolatban és hogyan tetszett nekik a Flamingó Wellness és Konferencia Hotel****, illetve a hévízi Ensana Thermal Aqua az kiderül most vasárnap az RTL Klub-on 10:50-kor.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL Klub műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe, hogy kipróbálják, hogy kipróbálják azokat.

Múlt vasárnap lezárult AZ ÉV HOTELE közönségszavazás első régiójának, azaz az Alföldön induló szállodák bemutatása. De ezzel a verseny még nem ért véget, hiszen a régió hat szálláshelyére a héten még egyszer, egészen pontosan vasárnap délig lehet szavazni a műsor hivatalos.

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...