Találkozás a régi szerelemmel

Sokszor a szakítás után évekkel később is nehéz pillanatokat élünk át, amikor rég nem látott szerelmünkkel összefutunk, vagy csak megpillantjuk őt egy villamos megállóban. Ilyenkor az ember pulzusa érezhetően megemelkedik, amit néha magunk sem értünk igazán.

Találkozás egy régi szerelemmel,
Nem tudni mért, de mindig megható…
Idővel mindent másképp lát az ember,
De az, hogy szép volt, nem vitatható.

Kovács Kati, Találkozás egy régi szerelemmel c. régi slágere egy örök problémára tapint rá. Hiába élünk párkapcsolatban, egy veszekedés vagy rosszabb időszak alatt régi emlékek törnek a felszínre egy-egy korábbi kapcsolatból, „régi szerelemből”, amelyek elhomályosítják a tisztánlátást. A volt párunk idealisztikus hősnek tűnik fel ezekben az emlékekben, hozzá mérve a jelenlegi partnerünk kicsinyesnek és esendőnek látszik. Szakemberek szerint ez teljesen természetes, de azért van néhány kérdés, amelyet végig kell gondolni, mielőtt újra felvesszük a kapcsolatot az exünkkel.

Helyes-e újra találkozni a „régi szerelemmel”?

Pszichológusok szerint ebben nincs semmi kivetnivaló, a kíváncsiság és a vágy irányít bennünket. Ugyanakkor érdemes némi távolságot tartva megvizsgálni, hogy mi mennyit változtunk az idők során, illetve volt szerelmünk milyen személyiségfejlődésen ment át. Az is kiderülhet, hogy már teljesen más ember lett, és nincs is bennünk semmi közös.

Milyen veszélyeket rejthet egy ilyen találkozás?

A legnagyobb veszély az ex-partner idealizálása. Ha rózsaszín ködben látjuk – mert az idő mindent megszépített – akkor megfosztjuk magunkat attól, hogy reális ítéletet alkossunk róla és magunkról. Könnyen elkövethetjük azt a hibát, hogy újra beleszeretünk, de nem egy hús-vér személybe, hanem egy álomképbe, amely közel sincs a valósághoz. A másik véglet, hogy a találkozás úgy lerombolja a bennünk lévő képet, hogy egy szép emléktől fosztjuk meg magunkat, hisz attól kezdve már másképp nézünk volt párunkra.

Helyes-e, ha újra párkapcsolatban szeretnénk élni az exünkkel?

Szakemberek szerint először fel kell tárni, hogy ez az ötlet miért merült fel újra. Jelenlegi kapcsolatunkból mi hiányzik? A kaland, a közös élmények, a szexualitás vagy az érzelmek? Ha ezt vissza tudjuk hozni, akkor nincs minden veszve, és inkább ezen kell fáradozni. Az is igaz, hogy az ellenkezőjére is van példa. Ha valaki szereti Gabriel García Marquezt, akkor tudja, hogy a világhírű dél-amerikai író egyik híres regénye, a Szerelem a kolera idején pont erről szól. Főhősei egy külön töltött élet végén találnak újra egymásra.

AZ ÉV HOTELE múlt heti adásának főszereplői, Nóra és Zsolt némiképp hasonló utat jártak be. Már középiskolás korukban is tetszettek egymásnak, de valamiért akkor nem lett köztük kapcsolat, csak sok-sok évvel később, amikor újra találkoztak.

Nóra és Zsolt közös ismerőseik révén egy bálban jöttek össze, majd néhány év együtt járás után tavaly össze is költöztek. Ennek évfordulóját ünnepelték a múlt hét végén, és közben a dél-dunántúli régió két versenyben induló szálláshelyét is letesztelték. Ha kíváncsi vagy, hogyan tetszett nekik a két helyszín, akkor nézd vissza az adást, bármikor az RTL Most!-on.

Múlt hét vasárnap ezt a két szálláshelyet próbálták ki a műsor hoteltesztelői:

Prestige Luxus Apartmanház

Somogy megye székhelyének, Kaposvárnak a főutcájáról nyílik az a csendes kis udvar, ahol a Prestige Luxus Apartmanház található. A modern és letisztult belső terű és berendezésű apartmanok méretük miatt nemcsak párok, de családok számára is alkalmasak. Különös varázserejüket a privát „wellness-részleg” adja meg, ugyanis mindegyikben található jacuzzi, vagy szauna, sőt olyan is akad, amelyikben mindkettő. Az apartmanházhoz tartozó mediterrán hangulatú étterem az olasz konyha remekeivel várja a vendégeket.

További részletek itt.

Hotel Európa Dombóvár-Gunaras***

A családias hangulatú hotel, a dombóvár-gunarasi üdülőtelep központjában található egy árnyas fákkal körbevett parkban, közvetlenül a gyógyfürdő mellett. A zuhanyzós szobák teraszáról gyönyörű a kilátás a parkra. A hotelben olvasósarok és szabadidős helyiség is várja a vendégeket: biliárdozni vagy pingpongozni is tudnak az aktív kikapcsolódást kedvelők. A teljes felfrissüléshez pedig masszőr szolgáltatásait is igénybe vehetik. A hotel különálló éttermében pedig a tradicionális magyar konyha ételeit kínálják a kulináris élvezetekre vágyóknak. A környéken számtalan gyönyörű túraútvonal is akad, amelyet gyalog vagy biciklivel is be lehet járni.

További részletek itt.

Szavazz és nyerj egy wellness hétvégét!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szálláshelyek valamelyikére. Ugyanis aki szavaz, az nyerhet egy wellness hétvégét abba a szállodába, ahová voksát leadta. Idén is minden kattintás számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió, azaz A HÓNAP HOTELE, majd végül AZ ÉV HOTELE.

Vasárnap egy szekszárdi és egy bükkösdi szálláshelyet véleményeznek a tesztelők

A műsorvezető, Éry-Kovács Zsanna, illetve AZ ÉV HOTELE műsor legújabb tesztelői, Dorottya és Dániel a szekszárdi Takler Kúriában és a bükkösdi Hubertus Ökoparkban vendégeskednek majd. Ha kíváncsi vagy Dorottyáékra, és arra, hogy milyen céllal érkeztek a hétvégére, valamint tudni szeretnéd, mit szóltak a két versenyben induló szállodához, akkor ne felejtsd el megnézni az adást vasárnap 12:45-kor, az RTL Klubon.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klubon futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Legalább is a vasárnap délben lezáruló közönségszavazás szerint. A voksolók döntése alapján a hat versenyben induló balatoni szálloda közül egy balatonfüredi szálláshely a legméltóbb, a régió legjobbja, azaz A HÓNAP HOTELE címre.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!