Létezik barátság férfi és nő között?

„Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?” – tette fel a kérdést Karinthy Frigyes. Ezzel a kérdéssel mindannyian találkozunk életünk során és nagyon megosztja a társadalmat. Általánosságban elmondható, hogy ideig talán fenttartható, de ahogy Karinthy is utal rá, vagy az egyik, vagy jobb esetben mindkét fél elkezd többet érezni a másik iránt.

Innentől kezdve két irányba haladhat tovább a kapcsolat: véget ér a barátság a kialakult szerelem miatt, vagy egy csodálatos szerelem szövődik belőle. Ez utóbbira már tudományos magyarázat, sőt szakkifejezés is létezik. Ez a baráti típusú vagy másnéven sztorgikus (a storge görög eredetű szó, ami szeretet jelent), elkötelezett, stabil szerelem. A fogalmat egy John Alan Lee nevű kutató írta le. Szerinte ezeknél a kapcsolatoknál a két személy először azért kezd el egymással találkozgatni, mert feltölti őket a másik társasága, megjelenik bennük a „jó együtt lenni” érzés. Idővel még több időt töltenek egymással, és egyre több bizalmasabb dolgot osztanak meg a másikkal. Hobbijuk, érdeklődésük és baráti körük is azonos. Mivel a másikat a legjobb barátjuknak tekintik, az első perctől fogva ott él a bizalom bennük a másik iránt és emiatt van az, hogy nagyon könnyen beleszeretnek egymásba.

Most nézzük meg mi miért jó az, ha a legjobb barátod lesz a szerelmed?

Mert már ismered őt, és mindent tudsz róla

Persze egy embert kiismerni hosszú folyamat, mégis, ha van valaki, akivel évek óta legjobb barátok vagytok, akkor szinte biztos, hogy jól ismered már. Azt mondják a barátságból született szerelmek azért jók, mert egy hosszú, stabil kapcsolat bizalma, és az új szerelem izgalma egyesül benne. Tudsz már róla rengeteg mindent, de mégis izgalmas a dolog, hiszen a felállás köztetek teljesen más, mint a szerelem előtti időszámításotokban.

Nincsen félelem és nincsenek ismertelen családtagok

Ha már régóta vagytok barátok, akkor ismerned kell a családját, a testvérét és a barátait. Ami annyit jelent, hogy nem kell előre rágódnod azon, mit szólnak majd a szülők és a barátok hozzád, és neki sem kell ugyanettől tartania. Nincsenek kínos első találkozások és a család bemutatásán is túl vagytok már, amitől azért valljuk be, mindannyian tartunk egy picit.

A vitákat könnyebben kezelitek

Megvan az, amikor képes lennél a párodat megfojtani egy kanál vízben, mert a WC ülőkét felhajtva hagyta a fürdőszobában, vagy mert a fogkrémes tubust nem a végén nyomta meg, ahogy Te jónak látod? Mi történik ilyenkor? Egy bolha méretű „problémából” elefántot csinálsz, kiborul a liszt és elindul a veszekedés. Ahelyett, hogy elütnéd egy poénnal, amit a legjobb barátoddal meg is tennél. Nos, ha a tubust rosszul használó férfi éppenséggel a legjobb barátodból lett szerelmed, akkor talán könnyebb lesz tréfát űzni az ehhez hasonló helyzetekből.

Regina és Attila, AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódjának főszereplői éveken keresztül egymás legjobb barátai voltak, mígnem idővel mindketten rájöttek, hogy ők sokkal többet éreznek a másik iránt. Így a kétéves barátságból már három éve szerelem lett, hamarosan pedig össze is házasodnak. Na mi ez ha nem egy igazi love story?

Regina és Attila öt évvel ezelőtt egy fitnesz versenyen találkoztak, ahol beszédbe elegyedtek és nagyon hamar egy hullámhosszra kerültek. A fiatalok viszont két évig csak egymás legjobb barátai voltak. Három évvel ezelőtt Attila összeszedte minden bátorságát és elhívta Regit egy randevúra. Akkor be is vallották mindketten, hogy szerelmesek lettek egymásba, azóta együtt élnek. Tavaly Attila egy amerikai körutazás alkalmával megkérte Regina kezét, aki azonnal igent mondott, az esküvőjükre pedig jövőre kerül sor. A jegyespár rengeteget dolgozik, hiszen munkájuk egyben a szenvedélyük is, emiatt viszont nem tudtak elmenni idén nyaralni. Pihenésüket múlt hétvégén egy két napos relaxálással próbálták bepótolni. Azt, hogy mennyire sikerült ez nekik, azt vasárnap AZ ÉV HOTELE legutóbbi epizódjában láthatták a nézők, de ha lemaradtál róla akkor nézd vissza az adást az RTL Most!-on.

Íme a két északkelet-magyarországi szálloda, melyeket a fiatal jegyespár értékelt:

Zsóry Hotel Zen & Spa

A családok számára is ideális szálloda – a matyó népművészetéről ismert – Mezőkövesd belvárosától cirka 4 km-re, a gyógyvízéről híres Zsóry Gyógy-, és Élményfürdőtől csupán 5-6 perc sétányira fekszik. A hotelhez 100 fős étterem, wellness részleg és zárt parkoló is tartozik. A hely két konferenciatermének köszönhetően, alkalmas esküvők, csapatépítő tréningek és egyéb rendezvények megtartására. Az étteremben a magyar és nemzetközi konyha fogásait, illetve egészségkímélő specialitásokat is megkóstolhat a szállóvendég. A Zsóry Hotel Zen & Spa nagy erőssége az a wellness részleg, ahol feszített víztükrű beltéri medence, kellemes hőmérsékletű pezsgőfürdő, sókabin, infra-, és finn szauna, valamit kényeztető masszázsok biztosítják a felhőtlen kikapcsolódást. Aki pedig a pihenése alatt szívesen foglalkozna testedzéssel, a profi gépekkel felszerelt fitneszteremben megteheti.

További részletek itt.

Hotel Pangea****

A négycsillagos szálloda Nyíregyháza legkedveltebb üdülőövezetében, Sóstógyógyfürdőn található. A hely egyedisége, fekvésében rejlik, hiszen a hotel az Európa szerte ismert, Nyíregyházi Állatpark területén helyezkedik el. Tehát, akik úgy döntenek, eltöltenek itt néhány éjszakát, azt már most borítékolhatják, hogy a gibbonok ricsaját és a fókák üvöltését minden bizonnyal hallani fogják. A szállodába érkező vendégeknek korlátlan átjárása van a 30 hektáros tölgyerdőben lévő, 5000 állatot és több mint 500 fajt bemutató állatkertbe, melynek teljes felfedezésére egy nap biztosan nem elég. Az állatok megtekintésén túl földtörténeti utazáson is részt vehetnek a vendégek. Igazi kuriózumnak számít a hotel halljában található Életfa, mely Magyarország legnagyobb beltéri szobra, és természetesen ez is mint itt minden, az állatokról szól. A különböző állatokról elnevezett szobákban a természet közelsége teljes luxusban érhető el.

További részletek itt.

Szavazz és nyerj egy wellness hétvégét!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Ugyanis aki szavaz, az nyerhet egy wellness hétvégét abba a szállodába, ahová voksát leadta. Idén is minden szavazat számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió, azaz A HÓNAP HOTELE, majd végül AZ ÉV HOTELE.

Szavazd meg, hogy melyik északkelet-magyarországi szálláshely kerüljön közelebb AZ ÉV HOTELE címhez!

AZ ÉV HOTELE című műsorban múlt vasárnap a nézők a két utolsó északkelet-magyarországi szállodát láthatták. Ezért a hét utolsó napján, vasárnap 11:25-kor az egy összefoglaló epizódot láthattok az RTL Klubon arról a nyolc szállodáról, amelyek elindultak AZ ÉV HOTELE címért ebből a régióból. Az adásban újra megnézhetitek a szeptemberi indulókat, így könnyebb lesz a döntés, hogy melyik szálloda méltó A HÓNAP HOTELE címre.

Érdemes tudni, hogy erre a nyolc szállodára korábban már szavaztak a nézők. Az akkor begyűjtött voksok ilyenkor nem vesznek el, azokat a hotelek csak tovább gyarapítják az összefoglaló adástól számított egy hét alatt. Azaz minden szavazónak van még egy utolsó voksa, amit érdemes annak a szálláshelynek adni, ami a legszimpatikusabb volt ebben a hónapban. A 8 északkelet-magyarországi hotel egyikére, vasárnaptól szavazhatsz a műsor Facebook oldalán:

  • Hotel Eger & Park**** (Eger)
  • Magita Hotel és Étterem (Erdőbénye)
  • Thermál Park Egerszalók**** (Egerszalók)
  • Villa Cuvée (Egerszalók)
  • Korona Hotel*** (Nyíregyháza)
  • Mesés Shiraz Hotel**** (Egerszalók)
  • Zsóry Hotel Zen & Spa (Mezőkövesd)
  • Hotel Pangea****(Nyíregyháza)

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klub-on futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Az anya-lánya kapcsolat életre szól, és akiknek megadatott ez a csoda, érzik, valami furcsa láthatatlan kötelék köti őket egymáshoz. Ez a kapcsolat sokkal erősebb lehet, mint bármelyik szülő és gyerek közötti kötelék, de mint minden kapcsoltért, ezért is tenni kell.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!