Csupán háromszor leszünk igazán szerelmesek életünkben

Mindenki az igaz szerelemre vágyik az életben. Van akinek megadatik már gyerekkorában, de van olyan is akinek egészen felnőttkoráig kell várnia a „nagy Ő”-re.

Te hol tartasz? Eddig hány igazi nagy szerelmet tudsz megszámlálni? Jelenlegi párod hányadik igazi számodra? Szerinted is csak háromszor jöhet el a „nagy Ő” az életedbe? Szociológusok szerint igen.

A legújabb szociológiai kutatások kimutatták, hogy háromféle szerelmere van szükségünk, melynek mindegyik típusa okkal és más-más céllal kerül az életünkbe. Ez persze nem zárja ki azt a tényt, hogy több tucat románc és erősebb érzelmi töltetű kapcsolat is szövődik a hosszú évek alatt, de igazi nagy szerelem állítólag csak három létezik. Cikkünkben utánajárunk, melyek ezek a meghatározó szerelmek.

Az idealisztikus tündérmese

Nem nehéz kitalálni, ez az a szerelem, amit fiatalon, kamaszkorban élsz át. A jól ismert „gyerekszerelem”. Nincs az a nő, aki ne emlékezne élete első nagy szerelmére. Ugye, mintha csak tegnap lett volna... Pedig hol van már a tavalyi hó?! A kapcsolatot valóban egy idilli tündérmesének fogjuk fel, hiszen nincs összehasonlítási alapunk. „Ő az első, az igazi, és az egyetlen szerelmem” – mondtuk sokszor, és el sem tudjuk képzelni, hogy esetleg valaki mással éljük majd át ezeket a pillanatokat. Nem foglalkozunk a negatív előjelekkel, csak egy álmot kergetünk, és azt hajtogatjuk: Ő az igazi. A tapasztalatok szerint ezt a kapcsolatot – ami sokszor csak plátói – nagyon nehezen engedjük el, mert nem tudjuk elképzelni, hogy jön helyette más. Ilyenkor sokan nem is az emberbe, hanem az új érzésbe, a szerelembe szerelmesek.

Mit tanulhatunk belőle?

Nem minden arany, ami fénylik! Vagyis, nem szabad társunkat idealizálni, mindig maradjunk két lábbal a Földön!

A „se Veled, se Nélküled” szerelem

A jól ismert hullámvasút kapcsolat, ahol elképesztően sokat tapasztalhatsz meg az IGAZI párkapcsolatok szépségeiről és buktatóiról, és persze legtöbbször nagyon fáj, mert megviseli a lelked. Az egyik pillanatban azt érzed, egymásnak vagytok teremtve, a másikban viszont azt gondolod, mit keresünk mi egymás mellett? Ismerős a metódus? Szakítás, kibékülés, szakítás, kibékülés..., mindvégig abban reménykedtek, hogy talán majd, mint egy színházi előadásban a második felvonás majd jobb lesz, aztán rájöttök mégsem működik. A „se Veled, se Nélküled” nem vezet boldogsághoz, de mi mindvégig azt kívánjuk: „Bárcsak működött volna!”

Mit tanulhatunk belőle?

Megtudhatjuk kik is vagyunk valójában és milyen elvárásaink vannak a szerelemmel kapcsolatban, s ami még nagyon fontos, rájövünk milyen számunkra a legmegfelelőbb szerelem. Nem utolsó sorban pedig megtanít arra, nem kell feltétlenül mindig mindenhez ragaszkodni! Pláne, egy olyan dologhoz, ami nem működik.

A váratlan szerelem, aki mindent megváltoztat

Ő lesz az, aki a teljes addigi szerelemről alkotott képedet átformálja, és addig kopogtat az ajtódon, amíg Te be nem engeded. Sőt, az is lehet, hogy épp olyan személy képében érkezik, aki messze nem az addigi ideálod. Csak jön, és mindent megváltoztat! Elfog a „nem hiszem el”, meg a „Mi teljesen egyformák vagyunk” érzés. Ez, az a fajta szerelem, amire nincs magyarázat, egyszerűen csak kialakul és minden pont úgy működik, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Itt már nincsenek hatalmi játszmák, nincs nyomás, elvárás, csak a szeretet és az elfogadás. Miért kellett ennyit várni rá? Talán, csak fel kellett nőnünk a feladathoz és hozzá.

Mit tanulhatunk belőle?

Mivel ez a szerelem a legjobb önmagunkat hozza ki belőlünk, el kell fogadnunk, hogy az elképzeléseink sokszor egyáltalán nem hasonlítanak a valósághoz, és a szerelem bizony nem egy rózsaszín léggömb.

AZ ÉV HOTELE múlt heti adásának főszereplője, Zsanett és András ugyanezt az utat járták végig, míg meg nem találták egymást. A fiatalok – pont úgy, ahogy a fentebb említett harmadik szerelemben – teljesen váratlanuk toppantak egymás életébe, és ahogy ők mondják, minden olyan csodálatos és magától értetődő volt már az első pillanatban.

Zsanett és András 3 évvel ezelőtt egy bárban ismerkedtek meg, ahol a lány énekesként lépett fel. Kapcsolatuk nagyon lassan alakult ki, hiszen mindketten egy hosszabb párkapcsolatból léptek ki. Viszont azt érezték, nagyon nagy köztük az összhang. „A lassú víz partot mos” esete viszont hamar felgyorsult, hiszen nem sokkal később András megkérte Zsanett kezét, egy szerencsés véletlennek köszönhetően, pedig pár hétre rá össze is házasodhattak. Múlt hétvégén Zsani születésnapját ünnepelték a fiatalok, és keszthelyiként a balatoni régió két versenyben induló szállodáját is letesztelték. Ha kíváncsi vagy, hogy tetszett nekik a két szálláshely, akkor nézd vissza az adást, bármikor az RTL Most!-on.

Múlt hét vasárnap ezt a két szállodát próbálták ki a műsor hoteltesztelői:

Bohém Birtok

A Balaton déli partján, Zamárdiban található egy igazi kis minifalu a hetes út mentén, ez a Bohém Birtok. A 12 apartmanház azt az érzést kelti az itt megszálló vendégekben, mintha csak visszacsöppentek volna az időben. A nádfeldeles, tornácos fehér kis háziók egy hangulatos görbe utca mellett fekszenek, ahol a csend és a nyugalom az úr. A régi stílusú épületek autentikus bútorokkal, ugyanakkor kényelmes, új ágyakkal felszereltek. Az udvaron, a korábbi pajta területén egy ceremóniaterem is található, ami különböző családi, céges rendezvények, és esküvők lebonyolítására alkalmas. A csárdában igazi magyaros ételekkel várják a vendégeket. Ha pedig, valaki nem szeretne házi kedvence nélkül útnak indulni, akkor ne is tegye, hiszen itt szeretettel várják a kisállatokat is.

További részletek itt.

BL YachtClub & Apartments

A BL Yachtclub & Apartments a Balaton déli partjának egyik legkedveltebb városának, Balatonlellének a központjában, közvetlenül a parton található. Az ősfás parkkal körülvett luxus villákból – melyek közül egy, két és háromszobás is akad – páratlan kilátás nyílik a kikötőre. A helyiek szerint innen a leggyönyörűbb a balatoni naplemente, amit tényleg érdemes legalább egyszer megnézni. A yacht club területén homokos strand, kültéri gyermek-, és felnőtt medence, saját étterem, és egész évben nyitva tartó wellness központ várja a Balaton szerelmeseit. A wellness egyik legfőbb erénye páratlan panorámája, a jakuzziból elképesztő kilátás nyílik a tóra. Ha pedig még ennél is különlegesebb élményre vágysz, akkor próbáld ki a Balatonra épített élményszaunát. A szaunázás után itt nem egy merülőmedencébe érkezel, hanem egyenesen a Balatonba, az év bármely napján.

További részletek itt.

Szavazz és nyerj egy wellness hétvégét!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szálláshelyek valamelyikére. Ugyanis aki szavaz, az nyerhet egy wellness hétvégét abba a szállodába, ahová voksát leadta. Idén is minden kattintás számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió, azaz A HÓNAP HOTELE, majd végül AZ ÉV HOTELE.

Vasárnap egy zánkai és egy tihanyi hotelt véleményeznek a tesztelők

A műsorvezető, Éry-Kovács Zsanna, illetve AZ ÉV HOTELE műsor legújabb tesztelői, Izabella és Kálmán a zánkai Zen Garden Resort-ban és a tihanyi Aquilo Hotel Panorámában vendégeskednek majd. Ha kíváncsi vagy Izabelláékra, és arra, hogy milyen céllal érkeztek a hétvégére, valamint tudni szeretnéd mit szóltak a két versenyben induló szállodához, akkor ne felejtsd el megnézni az adást vasárnap 11:50-kor, az RTL Klub-on.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL Klubon futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL Klubon az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Most vasárnap véget ért AZ ÉV HOTELE című műsor első régiós versenye Északkelet-Magyarországon. Szeptember HÓNAP HOTELE egy egerszalóki szálloda lett.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!