Az 5 legjobb fagyizó a világon

Itt a nyár, tikkasztó hőség van. Ilyenkor néha nem is vágyunk másra, mint egy jéghideg, hűsítő fagylaltra. Összegyűjtöttük, hogy a világ mely tájain kaphatók a legínycsiklandóbb jégkrémek.

1. Capogiro Gelato, Philadelphia, Pennsylvania
Philadelphiában található egy kis fagylaltozó lánc, ahol a legfrissebb alapanyagokból állítják elő a világ legízletesebb fagylaltját. Az alapanyagok részét képzi a száz százalékos bio tej, a zamatos és friss gyümölcsök. Olyan káprázatos ízű jégkrémeket alkotnak meg művészi tehetséggel, melyet a világon máshol eddig nem sikerült. Például madagaszkári bourbon vanília, thai kókusztej (egy csipetnyi rummal) vagy éppen a Zucca (hosszú nyakú sütőtök).

2. Ted Drewes Frozen Custard, St. Louis, Missouri
A közép-nyugati desszert friss tejszínből, tojásból és cukorból készült fagyasztott puding, mely közeli rokona a hazánkban jól ismert jégkrémnek. A St. Louis-i nagykörúton található stand már 1931 óta várja fagyasztott pudinggal, turmixokkal és a ház specialitásaival, mint például a Kopernikusz kráterrel a vendégeket.

3. Bombay fagylaltozó, San Francisco, Kalifornia
Sokan az indiai fagylaltokat tartják a legjobbnak, ezek közül is a Bombay fagylaltozóban kapható jégkrémeket. Olyan ízeket találhatunk itt, amelyeket az indiai szubkontinensen túl ritkán fedezhetünk fel. Ilyen fagylaltkülönlegességek például a kardamom, a Chai tea, a sáfrány valamint a rózsa. Az étlapon hagyományos indiai desszertek is találhatóak, mint például a kulfi, ami egy fagyasztott tejdesszert vagy a lassi, ami egy joghurtital.

4. Devon House, Kingston, Jamaica
Jamaica első afroamerikai milliomosa a 19. században építtette a Devon House-t, mely egy viktoriánus stílusban épült mestermű, és amely egyben a világ egyik legjobb fagylaltos standjának is helyet ad. Fantasztikus íz-skála sorakoztatja a széles és ízletes választékot, melyek nagy részét az egzotikus gyümölcsök ízei képviselik, de található itt egy különlegesség is, egy sör alapú fagylalt, melyet Devon Stoutnak hívnak.

5. Helados Scannapieco, Buenos Aires, Argentína
1938-ban nyitotta meg kapuit a Helados Scannapieco, két olasz bevándorlónak hála, és az elmúlt évtizedek során, úgy tűnik, alig változott. A bevándorló családok tagjai már több mint hetven éve foglalkoznak a fagylaltkészítés rejtelmeivel, és minden idők legjobb fagylaltjait e család tagjainak köszönhetjük. A legegyszerűbb jégkrémeket is, legyen szó vanília, csokoládé vagy citrom fagylaltról, tökélyre fejlesztették.

Oldalak