Utazás

Hátborzongató múlt: több ezer nő szelleme kísért ebben az osztrák kastélyban

Már önmagában a kastély szó hallatán is egyfajta borzongás fogja el az embert, hát, még, ha az épület múltját is megismeri...

Félelmetes múlt

Moosham Castle vagy ismertebb nevén Schloss Moosham egy középkori kastély Unternbergben, Salzburg régióban, Ausztriában. A magaslaton található az úgynevezett sarkantyúvár, amelyről belátható az egész birtok. A hegyek és dombok tetejére erődítményeket építettek védelmi céllal. A kastély legalább 45 véres csatában vett részt, de nem ezek miatt olyan hírhedt, ugyanis az építmény egyúttal az európai történelem egyik legszörnyűbb boszorkányüldözésének színhelye is volt.

Hajmeresztő részletek a galériában!

Az ausztriai Salzburg tartomány harmadik legnagyobb várkastélya, a Mitterberg oldalába épült, 1079 méteres magasságban álló Moosham pont olyan, mint a mesékben.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: thelittlehouseofhorrors.com

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Minden évszaknak megvannak a maga elengedhetetlen ruhadarabjai, ha pedig a leghidegebb hónapokról van szó, valószínűleg mindannyiunknak a télikabátok jutnak először az eszünkbe.
Fashion&Beauty
Gyakran elfelejtjük, hogy a héj nem csupán a gyümölcs védelmét szolgálja, hanem ugyanúgy felhasználhatjuk, akár a gyümölcshúst. De pontosan mire is?