Ezeket a helyeket neked is látnod kell! Csodás vidékeken vezetnek át Karintia kerékpárútjai

Karintiában, Ausztria napos déli részén igazán egyedülálló a természet. Itt, az Alpok közepén tengernyi tiszta vizű, fürdésre alkalmas tó található, és hegyek, a hatalmas háromezresektől a könnyed lankás dombokig. Így nem csoda, a hagyományos és hegyi kerékpározás szerelmeseit a lehetőségek széles tárháza várja, legyenek kezdők vagy profik. (x)

Igazi bringás paradicsom

Karintiában összesen 1300 kilométernyi jelölt kerékpárút található, ezek mellett pedig kirándulóhelyek sokasága várja a bringásokat. Vannak itt könnyed, tó körüli túrák, mint például a közkedvelt, látványos bringautak a Wörthi-tavi vagy Villachi régióban, de a magashegység büszke csúcsai is meghódításra várnak kiépített mountainbike-útvonalakkal és downhill-szakaszokkal. Itt található például a világrekorder Petzen flow country trail is a Klopeini-tó, Ausztria legmelegebb tavának szomszédságában.

Emellett számtalan további kerékpárút vezet Dél-Karintián vagy a Nassfelden keresztül az országhatáron túlra, de a Villach régióból induló „3-ország-túra” Olaszország és Szlovénia érintésével szintén választható opciót jelentenek. Az új kerékpárutak a Weissensee mellett, a Nockberge hegyei között és a Lavanttalban pedig garantáltan megdobogtatják a kerékpárosok szívét.

A végsőkig kitartóknak

Alpok-Adria kerékpárút (410 km)

A 410 kilométer hosszú Alpok-Adria kerékpárút felejthetetlen élményt nyújt. Salzburgból, Mozart városából indulva egy hét alatt a Hohe Tauern Nemzeti Parkon juthatunk el Karintiába, majd a határon át Olaszországba. A karintiai szakasz kifejezetten vonzó, hiszen a Mallnitz községben található Tauern-alagúttól egészen a tengerig lejt. A táj változatossága is kifejezetten egyedi: hatalmas hegyek, napsütötte völgyek és akár 28 fokos tavak is találhatók itt. Minél délebbre haladunk, annál kellemesebb és barátságosabb lesz a vidék, a kiindulópontra pedig vonattal térhetünk vissza.

A természet szerelmeseinek

Dráva menti kerékpárút (366 km)

Szintén határon átívelő a 366 kilométer hosszú Dráva menti kerékpárút, amelyet az ADFC (Német Kerékpáros Klub) öt csillaggal értékelt. A teljes hosszból 222 kilométer Karintián át vezet: festői környezetben, számtalan kirándulási lehetőséget kínálva. A Dráva menti kerékpárút mellett persze sok útvonal van még, amelyek mind a pedálok taposására bíztatnak.

A kultúra és történelem megszállottjainak

Via Carinzia (162 km)

A Via Carinzia 162 kilométere élvezetes tekeréssel kecsegtet kulturális és történelmi látnivalók mellett. Az idilli Rosentalból indulva öt nap alatt elgurulhatunk a Klopeini-tóig vagy a dimbes-dombos Lavanttalig.

Femcafe-tipp: Karintia-kártyával több mint száz látnivaló ingyenesen látogatható!

Az igazán nagy hegyek közé vágyóknak

Gailtal- (95 km) és Glockner-kerékpárút

Pompás látványban lehet része a Gailtali- és a Karni-Alpokban minden lelkes bringásnak a Gailtal-kerékpárúton, ami összesen 95 kilométeren halad végig. A tartomány északi részén, a Hohe Tauern Nemzeti Parkban található a Glockner-kerékpárút háromezres hegycsúcsok által körbevett csodaszép alpesi medencéken vezet keresztül, így a magaslatok szerelmesi garantáltan nem fogank csalódni.

Oldalak