Utazás

Testközelben a borzalom: vérfagyasztó videó mutatja be, mi történne, ha a közvetlen közelünkben robbanna fel egy atombomba

Az orosz-ukrán háború kitörését követően az emberiség ismét az atomháború rémképével viaskodik. Nemrég megjelent egy minden ízében hátborzongató videó a neten, mely kíméletlen pontossággal illusztrálja, mi is történik, amikor felrobban egy atombomba.

Ismét kellemetlen közelségbe került

Az orosz-ukrán háború kirobbanását követően ismét kellemetlen közelségbe került a nukleáris holokauszt lehetősége. Jól tudjuk: ha tényleg kitörne az atomháború, az valószínűleg a földi élet végét jelentené. Ugyanakkor természetes, hogy nem szívesen gondolunk bele, mi is történne pontosan, ha a mostani fegyveres konfliktus nukleáris dimenziót is öltene. Szerencsére ennek körvonalai egyelőre nem látszanak, ugyanakkor sokakat mégis élénken foglakoztat a kérdés: mi lenne, ha Oroszország tényleg ledobná az atomot? Hogyan perzselné fel a Földet a nukleáris háború, mi maradna a környezetünkből, a földi élővilágból, az otthonunkból, és persze belőlünk? Nyugtalanító kérdések ezek, talán nem is biztos, hogy mindenképpen fel kell tennünk őket, az emberi kíváncsiság azonban határtalan.

Nemrégiben egy félelmetesen valósághű szimulációt tartalmazó videó landolt az interneten. A felvétel a virtuális valóság (VR) segítségével illusztrálja, hogyan amortizálná a közvetlen környezetünket egy működésbe lépett atombomba.

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, mutatjuk a felkavaró videót!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Vajon, hogyan fog egymáshoz viszonyulni Tóth Andi és Marics Peti?
Sztárok
Nincs még változás, Pap Dorci továbbra is szingli.
Utazás
A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) közleménye szerint a felfedezés, amelyhez magyar kutatók munkája is hozzájárult, azért különösen érdekes, mert a bolygók pályái azt...