Utazás

Testközelben a borzalom: vérfagyasztó videó mutatja be, mi történne, ha a közvetlen közelünkben robbanna fel egy atombomba

Az orosz-ukrán háború kitörését követően az emberiség ismét az atomháború rémképével viaskodik. Nemrég megjelent egy minden ízében hátborzongató videó a neten, mely kíméletlen pontossággal illusztrálja, mi is történik, amikor felrobban egy atombomba.

Ismét kellemetlen közelségbe került

Az orosz-ukrán háború kirobbanását követően ismét kellemetlen közelségbe került a nukleáris holokauszt lehetősége. Jól tudjuk: ha tényleg kitörne az atomháború, az valószínűleg a földi élet végét jelentené. Ugyanakkor természetes, hogy nem szívesen gondolunk bele, mi is történne pontosan, ha a mostani fegyveres konfliktus nukleáris dimenziót is öltene. Szerencsére ennek körvonalai egyelőre nem látszanak, ugyanakkor sokakat mégis élénken foglakoztat a kérdés: mi lenne, ha Oroszország tényleg ledobná az atomot? Hogyan perzselné fel a Földet a nukleáris háború, mi maradna a környezetünkből, a földi élővilágból, az otthonunkból, és persze belőlünk? Nyugtalanító kérdések ezek, talán nem is biztos, hogy mindenképpen fel kell tennünk őket, az emberi kíváncsiság azonban határtalan.

Nemrégiben egy félelmetesen valósághű szimulációt tartalmazó videó landolt az interneten. A felvétel a virtuális valóság (VR) segítségével illusztrálja, hogyan amortizálná a közvetlen környezetünket egy működésbe lépett atombomba.

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, mutatjuk a felkavaró videót!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Egészséged szempontjából rossz vége is lehet annak, ha lefagyasztod ezeket az élelmiszereket.
Fashion&Beauty
Igazán vadító estélyiben jelent meg Ördög Nóra a a Budapest Central European Fashion Week-en, ahova kislánya, Mici is vele tartott.
Sztárok
Szujó Zoltán nagyon ritkán enged betekintést a magánéletébe, most azonban megosztott egy fotót feleségével, Adriennel.