Utazás

A NASA megerősítette: hatalmas aszteroida száguld a Föld felé

A becsapódás esélye rendkívül alacsony.

Aszteroida a Föld közelében

Napokon belül egy óriási aszteroida fogja megközelíteni a Földet a NASA tudósai szerint. A 2008 GO20 jelű aszteroida a felmérések szerint 220 méter széles is lehet (nagyjából kétszer akkora, mint a híres londoni nevezetesség, a Big Ben) és 29 ezer km/órás sebességgel száguld felénk. A szakértők Apollo aszteroidának minősítették, vagyis egy Föld közeli aszteroidáról van szó: a Föld felé tart, de várhatóan biztonságosan elhalad majd mellette, a becsapódásra rendkívül kicsi az esély.

Az aszteroida július 24-én, szombat este kerül a legközelebb bolygónkhoz, ekkor mintegy 6 millió kilométeres távolságban lesz. Bár ez elsőre soknak tűnhet, csillagászati szempontból ez nagyon kis távolságnak számít – a NASA minden 9 millió kilométernél közelebb elhaladó égitestet potenciálisan veszélyes kategóriába sorol, emlékeztetett a player.hu.

Jelenleg több mint egymillió beazonosított aszteroidát ismerünk, közülük csupán néhány tucat számít a bolygónkra nézve veszélyesnek, méretükből adódóan akár egy kozmikus katasztrófát is előidézhetnének, bár ennek esélye rendkívül alacsony, szinte mérhetetlen. Utoljára áprilisban haladt felénk egy nagyobb aszteroida, amely a bolygónk és a Hold között keresztezte a Föld pályáját.

aszteroida a Föld mellett

1969. július 20-án Neil Armstrong az emberiség történelmében először a Holdra lépett. A mai napig vannak olyanok, akik kételkednek ennek a történelmi pillanatnak a valódiságában, és úgy tartják, az egész csak átverés volt. Cikkünkben utánajárunk, hogy honnan indultak ezek az összeesküvés-elméletek és mi az alapjuk.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...