Árverésre bocsátják Micimackó ikonikus hídját – varázslatos az erdőben megbúvó átkelő

Elárverezik a Micimackó által híressé vált fahidat Angliában, ahol annyi kalandban volt része szeretett medvebocsunknak és barátainak a Százholdas Pagonyban.

Valódi híd ihlette a mesebelit

Az angliai Ashdown-erdő hídja inspirálta az A. A. Milne szerzőt a Micimackó mesékhez.

Eredetileg Posingford-hídon játszott az 1920 -as években A.A. Milne a fiával, Christopher Robinnal. A híd Micimackó és barátai kalandjainak központi helyszínévé vált. - írja a CNN

A Posingford híd 1907 körül épült, majd 1997-ben keresztelte át Poohsticks hídra Christopher, akinek játékai állnak a Micimackó-történetek középpontjában.

1999-ben az eredeti hidat lebontották amit a Disney finanszírozott, mivel népszerű turisztikai célponttá vált és a látogatók az évek során elkoptatták.

Szétszerelték és az Ashdowni Erdészeti Központban tárolták az eredeti hidat, amíg a helyi önkormányzat nem kapott engedélyt adott arra, hogy felújítsák. A hiányzó elemeket helyi tölgyfával pótolták ki, és a teljesen felújított hidat kínálják árverésre.

Tekintsd meg az ikonikus hidat a galériánkban!

„Aukcióra vinni a hidat valószínűleg a legnagyobb lehetőség globálisan az emberek számára, hogy megvásárolhassák és egy múzeumban kiállíthassák.”– mondta James Rylands, a Summer Place Aukciósház illetékese, aki az egyik legfontosabb ikonikus irodalmi tárgynak nevezte a hidat.
Kattints a további képekért!

A háborús mészárlás közepette született meg a gyermekirodalom sztárja.

leadkép: instagram

Oldalak