Angol tanulás külföldön? 5 ok, amiért ez a legjobb úti cél!

Az angol nyelv egyre inkább létszükségletünkké válik, mivel szinte mindenütt találkozhatunk vele; az útjelző tábláktól az étlapokig, az internetes szörföléstől a világ különböző pontjain élő emberekkel való kommunikációig. A nyelvet persze legjobban egy idegen országban sajátíthatjuk el, de vajon milyen helyszínt válasszunk a nyelvtanuláshoz? A mi választottunk egyértelműen Málta! Mondjuk is, miért!

Tanulj és nyaralj egyszerre!

Málta egyike a kevés valóban kétnyelvű országoknak. A szigetek az angol örökséget egy sorsfordulatnak és 160 évnyi történelemnek köszönhetik. Málta alkalmazkodott az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában elfogadott magas szintű elvárásokhoz, s ezáltal a sziget az angoltanulás egyik legelőnyösebb és legelterjedtebb helyszíne. A kitűnő klíma pedig a tanulást nyaralássá változtja.

Málta mindig is sokféle kultúrának adott és ad otthont, a diákok így várhatóan a világ minden tájáról találkozhatnak emberekkel az órákon. A tanárok többsége lelkesen integrálja Málta kultúráját az óráiba, és néhány iskola minden héten külön időt szán arra, hogy bemutassa Málta történelmét, jellegzetességet, tájait és lakosait.

Még több indok kell? Rajtunk nem múlik!

1. Rövid repülési idő

Budapestről mindössze 2 óra alatt, márciustól heti 5, júniustól heti 7 közvetlen járattal könnyen elérhetők a Máltai Szigetek, ami a “fapadosok” kedvelt úticélja.

2. Kis távolságok, rövid várakozás

Köszönhetően Málta kis méretének minden közel van, így rövidek a transzfer távolságok a repülőtér és a szállások illetve a szállások és látnivalók, nyelviskolák valamint programok között.

3. ízek és élmények minden mennyiségben

Mediterrán vendégszeret és olaszos gasztronómia, hogy a szív és gyomor is jól érezhesse magát.

4. Napi 24 óra angol

Miután a szigeten a hivatalos nyelv a máltai és az angol, angolul szinte mindenhol jól beszélnek. Az angol oktatásra szakosodott iskolák száma is igen nagy. A nyelvet az iskolapadon kívül pedig az élet minden területén lehet és kell is használni.

5. Kellemes klíma

Évi 300 napsütéses nap, egészen novemberig fürödhető hőmérsékletű tengervíz, már 10 kékzászlós strand, hosszú, világos nappalok biztosítják, hogy a tantórák után is sok szabadtéri élménnyel gazdagodva gyakoroljuk az angol nyelvet.

Így egyszerre kétféle nyaralásban is részed lehet, hiszen a nyelvtanulás mellett igazi mediterrán élményeket is szerezhetsz!

Most azonnal indulnál? (x)

A Wizz Air egész évben közlekedő közvetlen Budapest-Málta járatának köszönhetően könnyen napokon belül elkezdheted csiszolni az angol tudásod, hiszen márciustól heti 3, júniustól pedig heti 5 alkalommal indulnak járatok a szigetre. Egyszerű foglalás és alacsony árak, ne hagyd ki Te sem ezt a szuper lehetőséget!

A cikkhez tartozó galéria: 

Szólj hozzá Te is!