Vérfagyasztó, hogy miket sodort partra a víz Angliában: ha valaki ilyet lát, azonnal hívnia kell a rendőrséget

Igen furcsa régészeti leletekre bukkantak a kutatók Angliában.

Csontokat sodort partra a víz

Még novemberben olyan csontvázakat sodort partra a víz Anglibában, amelyek 17-18. századi tengerészektől származnak. Az ország más részein is találtak hasonló maradványokat korábban. Ahogy a tengerszint emelkedik, és a viharok egyre erősödnek, gyakoribbá válnak, a régészek nagyobb eséllyel bukkannak ilyen "kincsekre".

A csontok mellett még ruhamaradványokat is felfedeztek a régészek. Az elmúlt 30 évben a Davon megyei régész szerint rengeteg hajótörött holttestére bukkantak. A Historic England örökségvédelmi szervezet szerint több mint 37 ezer ismert roncshelyszín található, ezek közül mintegy 60 védett. Az 1800-as évek eleje óta törvénybe foglalták, hogy a partra sodródott holttesteket megszentelt földben kell végső nyugalomra helyezni. Ha valaki napjainkban hasonló csontokra bukkan, annak azonnal értesítenie kell a rendőrséget, akik ezután megállapítják, hogy bűntény történt-e. Ha régészeti leleteket talál valaki, akkor azok átadásra kerülnek a kutatóknak, majd újratemetetik azokat.

Leadfotó: Pexels, Forrás: Ng24.hu

Oldalak

Lifestyle
A Femcafe.hu 2023-ban is megrendezte az év egyik legcsillogóbb eseményét, az Inspiráló Nők Estjét. Büszkén mondhatjuk: az Inspiráló Nők Díjjal hagyományt teremtettünk - immár ötödik alkalommal...
Fashion&Beauty
Az Inspiráló Nők Estjén rengeteg sztár részt vett, köztük Tóth Gabi is, aki nemcsak vendég volt, de elő is adta legújabb dalát.
Fashion&Beauty
Elképesztő ruhakreációkban léptek a vörös szőnyegre a magyar hírességek.