Hallottál már a sátán országútjáról? Nem véletlenül kapta meg a 666-os számot

Az út nagyjából négyezer kilométeres hosszúságú, az Egyesült Államokban található, Santa Monicát köti össze Chicagóval. Hajdanán az USA főútjának tartották, és noha közlekedési szempontból ma már korántsem bír olyan jelentőséggel, mint régen, az utat övező legenda máig elevenen él.

Egyenesen a pokolba vezet?

Az Egyesült Államokban egy megközelítőleg négyezer kilométeres hosszúságú út köti össze Santa Monicát Chicagóval. Az útszakaszt gyakran úgy emlegetik: "a sátán országútja". Érdekes - és sokak szerint egyáltalán nem véletlen - egybeesés, hogy a 66-os főútról van szó, melynek hatodik keresztútja - egyébként teljességgel ésszerű módon - a 666-os számot kapta meg. Igen ám, de tudvalevő, hogy a Bibliában (egészen pontosan a Jelenések könyvében) szerepel egy passzus, mely szerint a 666 nem más, mint a fenevad száma. A Telex.hu cikke idézi is a szövegrészletet: "Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat." (Jelenések 13:18)

Mindennek alapján a 666-os számmal ábrázolt fenevadot a keresztény kultúrkörben általában a sátán alakjával kapcsolják össze. A híres 66-os út egyébként 1926-ban jött létre, amikor megalkották az Egyesült Államok szövetségi úthálózatát, a helyi utakat nagyobb, országos rendszerbe tagolták, a különböző államokon átívelő, országosan is kiemelt jelentőségű útvonalakat pedig számokkal látták el. A 666-os út köré már csak a kulturális értelemben fontos többletjelentéssel bíró szám miatt is lidérces legendákat szőttek, az viszont tény, hogy ezen az úton rendkívül sok baleset történt az elmúlt évtizedekben.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk nem ért véget!

Oldalak