Utazás

A legjobb alternatív úticélok Európa népszerű nagyvárosai helyett: csodás helyekre juthatsz el, ha kilépsz a megszokottból

Annyi csodálatos város van a világon, melyek mind az adott ország kultúráját tükrözi, és nincs két egyforma. Gyakran előfordul, hogy egy ország fővárosa lesz az elsőszámú turisztikai célpontja, és sok látogatót vonz, azonban érdemes lehet kitekinteni ebből a sémából.

Van élet Párizson és Rómán kívül is

A fővárosok gyakran a legnépszerűbb úti célok, hiszen sok közülük ikonikus akár történelmét vagy látnivalóit tekintve. Ha azonban eltekintünk az olyan városoktól, mint Párizs, Amszterdam és Róma, amelyek mindegyike a maga nemében látványos, akkor láthatjuk, hogy vannak fantasztikus városok és régiók, amelyeket a fővárosok népszerűége miatt az utazók gyakran figyelmen kívül hagynak. Mutatunk 3 csodálatos alternatív úti célt, ahova érdemes ellátogatnod, ha valami újra, sokak számára ismeretlenre vágysz.

Elzász, Franciaország

Persze, nem azt mondjuk, hogy be se tedd a lábad Párizsba, ha Franciaországban jársz, azonban az ország hemzseg a csodálatos látnivalóktól a fővároson kívül is. Ilyen például az Elzász régió, amely történelmi múltja, békés, csendes hangulata miatt tökéletes választás, ha nem kérsz a nyüzsgő metropoliszból. A helyiek nagyon barátságosak, a táj olyan, mintha egy film díszletében járnál, és tényleg bűn lenne úgy hazamenni onnan, hogy nem kóstolod meg a Franciaország ezen régiójában készített világhírű csokoládékat. Ha nincs sok időd keresgélni, hogy hova érdemes ellátogatni, akkor ajánljuk Strasbourgot, Colmart és Mulhouse-t.

Lapozz!

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Utazás
Lifestyle
Újabb SMS-es csalás terjed Magyarországon: az elkövetők több ezer forintos bírság befizetésére szólítják fel áldozataikat a rendőrség nevében küldött üzeneteikben.
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívás jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...