A világ három lebilincselő múzeuma

A világon számos csodálatos és lenyűgöző múzeum és galéria található. Következzen ezek közül három, ahová feltétlenül érdemes ellátogatni.

Smithsonian Intézet
Washingtonban található a Smithsonian Institution, mely a legnagyobb kutatási- és múzeumkomplexum a világon. 19 múzeumnak és galériának, a Nemzeti Állatkertnek és különböző kutatási állomásoknak ad otthont. Az intézetben több mint 137 millió könyv található, melyek részletesen leírják Amerika történetét.

Egy hét is kevés lenne ahhoz, hogy körbejárjuk és megismerjük a helyet, éppen ezért, ha lehetőségünk van ellátogatni ide, előtte feltétlenül tájékozódjunk, hogy mely nevezetességeket érdemes megtekintenünk. A legnépszerűbb látványosságok a következők: Dorothy rubinvörös papucsa és a First Ladyk ruhái, melyek a National Museum of American Historyban tekinthetőek meg, valamint a Wright testvérek 1903-as szórólapja és az Apollo 11 parancsnoki modulja, melyek a National Air and Space Museumban találhatóak.

Louvre
Párizsban a Szajna partján fekszik a Louvre, a világ egyik legszebb és legismertebb múzeuma. Valaha a francia királyok váraként és palotájaként üzemelt, közel két évszázaddal ezelőtt azonban múzeummá alakították. 1989-ben a múzeumot kibővítették, ekkor adták át a Louvre híres üveg piramisát, mely immár több mint 20 éve megosztja a látogatókat. Egyesek szerint remekmű, míg mások úgy tartják, hogy egyáltalán nem illik a múzeum stílusához.

A múzeum gyűjteménye hihetetlen széleskörű, az egyik legnagyobb a világon. Az ókortól a XIX. század első feléig szinte minden korszakból találhatóak itt műalkotások. Ha körbejárjuk a múzeumot, akkor az egyik legjobb kiindulópont a Sully Wing, mely a Louvre szíve, és amelyet még a gyerekek is nagyon szeretnek. A múzeum főbb nevezetességei: a milói Vénusz, Leonardo da Vinci Mona Lisája valamint Szamothrákhé Szárnyas Győzelme.

Akropolisz Múzeum
Athénban található az Akropolisz Múzeum. A lenyűgöző földszinti galériában szinte mindent megtudhatunk az Akropoliszról. Az emeletet egyedi módon alakították ki, egy átlátszó üvegpadlón járhatjuk körbe a múzeumot, ahol minden történelmi korszakból tekinthetünk meg műemlékeket.

A múzeum egyik különlegessége, hogy az Archaikus Galériában hatalmas területen, természetes fényviszonyok mellett a látogatóknak minden oldalról lehetőségük van megcsodálni a kiállított tárgyakat. Erre sokáig egyedül az Akropolisz Múzeumban volt lehetőség. Az Akropolisz főbb látványosságai: a Moszkhotorosz, mely egy több mint 2500 éves szobor, valamint nagy népszerűségnek örvendenek a Parthenónról származó töredékek és klasszikus darabok.

Oldalak