A világ 4 legmagasabb épülete

Íme, a világ 4 legmagasabb épülete. Ha nem tudnánk, mi sem hinnénk el, hogy ezeket az óriásokat emberi kezek építették. Tériszonyra felkészülni!

Kanton torony
A kínai Kantonban található torony épp csak 1 méterrel csúszott le a dobogós helyről, a maga 600 méteres magasságával. Adótoronyként és kilátóként egyaránt működik a város büszkesége, melyet 2010-ben adtak át a maga tekintélyes, 108 emeletével.

Abraj Al Bait Tower
A szaúd-arábiai Mekkában található Abraj Al Bait Towert bátran nevezhetjük a legek épületének, hiszen nem csak a világ legnagyobb alapterületű monstruma, de a világ legmagasabb szállodája, legmagasabb toronyórája és legnagyobb óralapja cím is tagadhatatlanul a mekkai csoda tulajdonát képezi.

Tokyo Sky Tree
Második helyen végzett a Japánban található az idén februárban átadott Tokyo Sky Tree, mely 634 méteres magasságával elnyerte a világ legmagasabb szabadon álló tornya címet. Az épületben egyaránt működik rádió – és televízióadó, étterem és természetesen kilátóként is várja a turistákat.

Burdzs Kalifa
A Dubajban található torony jelen pillanatban a világ legmagasabb épülete, a maga 828 méteres magasságával, ami nem kevesebbet, mint 160 emeletet takar. A Budzs Kalifa számos rekordot tudhat magáénak, hiszen itt található a világ leggyorsabb liftje, ami 41km/h-val repíti a magasba az ott dolgozókat és itt foglal helyet a 76.emeleten a világ legmagasabban fekvő uszodája is. Az épület egyébként sem lift, sem pedig magasság szempontjából nem érezheti már sokáig magáénak az első helyet, hiszen több olyan épület is tervben van, mely ilyen tekintetben legyőzheti a Burdzs Kalifát.

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!