A mesés Karib-szigetek egzotikus látinvalói

Kristálytiszta tenger, lágyan ringatózó pálmafák, homokos partok - a Karib-szigetek számos gyöngyszeme közül íme néhány, amit mindenképpen érdemes felkeresnünk.

Jamaica
Méltán egyike a legismertebb és legnépszerűbb szigeteknek. Bár 28 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével ideális célpont a nyár után vágyódóknak, de itt jártunkkor a fürdőzés mellett mindenképpen érdemes meglátogatnunk a híres és látnivalókban gazdag nemzeti parkokat (Blue Mountains, Clydesdale Nemzeti Erdő, Hollywell Nemzeti Park), felfedeznünk Kingston, Montego Bay és Negril lüktető ritmusát és hagyni, hogy a lakosok kedvessége és a helyi ízek elvarázsoljanak minket.

Dominikai Köztársaság
Az őserdőkkel és lenyűgöző vízesésekkel borított sziget lebilincselő szépsége önmagában is rabul ejti a turistákat. Emellett azonban még számtalan egyéb látnivaló is vár a kíváncsi utazókra: Playa Dorada Puerto Plata nevű kikötőjében egy spanyol gyarmatváros világába csöppenhetünk vissza az épségben fennmaradt házaknak köszönhetően. A Santa Domingoban található Santa Maria la Menor katedrális és az Ozama-erőd szintén a spanyol építészet jegyeit viseli magán, Altos de Chavon korallépületei mesebeli látványként tárulnak a szemünk elé, a Santa Domingoban álló rumgyárban pedig megismerkedhetünk a híres ital elkészítésének titkaival.

St. Martin
A sziget különlegességét kettőssége adja: az északi része Franciaországhoz, a déli pedig Hollandiához tartozik. A holland részen pezsgő éjszakai élettel, valamint méregdrága butikok, bárok és kaszinók sokaságával találkozhatunk, a francia szakaszon viszont fenséges kulináris élvezetek és egy nyugodtabb életritmust várnak ránk.

Trinidad szigete
A modern nyüzsgés és a hatalmas banánültetvények jellegzetes karibi keverékével várja látogatóit Trinidad. A sziget kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik az éves, általában februárban megrendezésre kerülő karnevál. Színes, jókedvű forgatag - a pörgős vigasság látványban és hangulatban egyaránt vetekszik legismertebb társaival.

Oldalak