A 6 legjobb romkocsma Budapesten

Hazánkban évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a romkocsmák, melyek hazaiakat és turistákat egyaránt nagy számban vonzanak. Következzen néhány közkedvelt budapesti romkocsma.

Dürer kert
A Városliget mellett található a Dürer kert, melyet egy egykori ELTE-épületben alakítottak ki. A kikapcsolódni vágyó embereket egyebek között csocsó, pingpong, darts valamint koncertek várják. A hatalmas kerthelységgel rendelkező Dürer télen-nyáron állandó programlehetőséget biztosít a szórakozni vágyóknak.
Cím: XI. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.


 

Ellátó kert
A hetedik kerületben található hangulatos Ellátó kert előkelő helyen szerepel a romkocsmák listáján. Az otthonos, kerthelységgel rendelkező szórakozóhely ideális kikapcsolódást nyújt egy fárasztó nyári nap után. Két ital között csocsózhatunk, ha megéhezünk, akkor pedig a helyi konyha ízletes ételei közül választhatunk.
Cím: VII. kerület, Kazinczy utca 48.


Fogasház

Az Akácfa utcában található Fogasház igazi kulturális gócpontnak számít. Többek között kortárs galéria, kiállítások, filmklub, bolhapiac és színtársulat várja a vendégeket. A fiatalos romkocsmában esténként koncertekkel biztosítják a szórakozást, ha pedig csak egyszerűen beszélgetnétek a haverokkal, akkor a csendesebb kerthelységben lehetőségünk van rá.
Cím: VII. kerület, Akácfa utca 51.


 

Instant
A hatodik kerületben található Instant közel négy éve nyitotta meg kapuit, és Budapest egyik legjobb romkocsmájának tartják. Az újonnan átalakított szórakozóhely, melyet dizájnos elemekkel varázsoltak igazán egyedivé, méltán közkedvelt célpontja a bulizni vágyó fiataloknak. Arról nem is beszélve, hogy a dolgozók kedvesek, a hangulat pedig magával ragadó.
Cím: VI. kerület, Nagymező utca 38.


 

Púder
A Ráday utcában található Púder igazi kultúrértéket képvisel. A hely varázslatos belterét kortárs művészeknek köszönhetjük, de a lenyűgöző díszleten kívül számos program is várja a vendégeket. Irodalmi csoporttól a DJ-ig minden megtalálható itt, még a színház is képviseli magát egy társulattall.
Cím: IX. kerület, Ráday utca 8.


 

Szimpla kert
Ha a budapesti romkocsmákat említjük, akkor az első helyen mindenképpen a Szimpla kert szerepel, melyet a világ harmadik legjobb bárjának szavaztak meg. Színes és egyedi hangulatán már csak a programjai tesznek túl, legyen szó filmfesztiválról, koncertről, kiállításról vagy vásárról - a híres romkocsma széles skálán nyújt kikapcsolódási lehetőséget.
Cím: VII. kerület, Kazinczy utca 14. 


 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!