A 10 legveszélyesebb turista célpont a világon

Valami izgalomra vágysz? Ízelítőt adunk neked abból, mi vár rád, ha a veszélyt keresed. Némely helyek esetén jobban jársz, ha inkább csak a képeken nézed meg…

1. Death Valley - USA

Az Amerikában található Death Valley a Föld legszárazabb és egyben egyik legforróbb katlanja: mértek már itt 56, 7 celsius fokot is! Ha mindezek ellenére is kedvet kaptál hozzá, vizet vigyél magaddal bőven, mert anélkül max 14 óráig maradnál életben. És még egy jótanács: ne kószálj el a turistacsoporttól!

2. Danakil sivatag – Eritrea

A hőmérséklet gyakran eléri az 50 fokot, ráadásul több aktív vulkán és gejzír is található itt, amelyek mérgező gázokat lövellnek ki. A legtöbb ember inkább a Pokolhoz hasonlítja, mégis előszeretettel látogatják a bátor kalandorok. Tapasztalt idegenvezető nélkül eszedbe se jusson elindulni!

3. Washington hegy – USA

Ez a legszelesebb hegy a világon, az eddigi csúcs: 327 km/h. A szél mellett készülj fel a hidegre is, a hőmérséklet ugyanis akár mínusz 40 fokra is lecsökkenhet, ami persze gyakori hóeséssel is jár. De tudod mi az igazi poén? Hogy a Washington hegy mindössze 1917 méter magas!

4. Sinabung vulkán – Indonézia

A Szumátrai szigeten élők tuti szívesen cserélnének veled, ennek oka pedig a Sinabung vulkán. Ez az aktív tűzhányó legalább évente egyszer kitör, és lávával, hamuval teríti be a közeli városokat, falvakat. A legutolsó kitörés 2016. május 21-én volt, vagyis egyre időszerűbb a következő...

Fotó: brightside.me

Oldalak

Szólj hozzá Te is!