9 elképesztő tény Izlandról, amit eddig biztosan nem tudtál

Van például egy alkalmazásuk arra, hogy biztosan ne randizzanak rokonokkal.

1. Mindenki internetezik

Az ország lakosságának arányaihoz képest itt van a legtöbb internethasználó az egész világon. 2016-ban az izlandi lakosság 100%-a fért hozzá az internethez. Még az olyan fejlett országok, mint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság sem rendelkeznek hatalmas arányú internetezővel.

2. Nincsenek szúnyogok

Izlandon nincsenek szúnyogok. Csodálatos, tekintve, hogy olyan helyeken, mint az Antarktisz és Grönland ugyanúgy megtalálhatóak. Pedig mindhárom ország hasonló éghajlati viszonyokkal rendelkezik, így nincs ok arra, hogy Izland miért vált szúnyogmentes övezetté.

3. Nagyon fontosak a nevek

Az izlandi emberek nem rendelkeznek ősi vezetéknevekkel. Míg a legtöbb országban az egyén családnevéhez köznek kiemelt szerepkört, addig Izlandon a legfontosabb a keresztnév. Szigorú törvények vannak az Izlandon választható nevek típusairól, melyek az ország kultúrájának és hagyományainak megőrzésére irányul. Ha egy nevet nem fogadnak el hivatalosan, fellebbezést kell benyújtani az izlandi névadó bizottságnak, amely felülvizsgálja a helyzetet, és jóváhagyja vagy elutasítja azt.

További érdekességekért kattints a következő oldalra!

Fotók:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!