Egyedül utazol? Ez a 9 biztonsági tanács neked szól

Noha valóban nagyon különleges élmény lehet egyedül utazni, ezernyi veszélyt is rejt. Pláne, ha nő vagy.

Úgy felfedeznéd egyedül a világot, vagy legalábbis egy vakációra biztosan magányosan mennél? Összegyűjtöttünk neked 9 hasznos tanácsot, hogy biztonságban érezhesd magad.

Jobb, ha világosban érkezel

Az lehet, hogy az éjszakai járatokra olcsóbb a jegy, de azt is fontos szem előtt tartanod, hogy a sötétben érkezés még akár kockázatos is lehet, ha egyedül mész. Már az utazás tervezéskor tanácsos végiggondolnod azt, hogy mennyivel egyszerűbben találod meg akár a szállásod is világosban, arról nem is beszélve, hogy az ismeretlen, sötét városban nem kell egyedül bolyonganod.

Figyelj, milyen taxiba szállsz!

A taxisoknak nem véletlenül van engedélyük, hiszen akárhogy is nézzük, egy idegenhez ülsz be. Bár első blikkre olcsóbbnak tűnhet autózni egy mezítlábas sofőrrel, sajnos pórul is járhatsz. Kérj inkább segítséget a szállodában, ahol biztos, hogy biztonságos és pénztárcabarát szolgáltatást ajánlanak majd.

Öltözködj a helynek megfelelően!

Utazás előtt mindenképpen tájékozódj az adott hely kulturális és vallási szokásairól! Válaszd meg a megfelelő ruházatod, ha szükséges, gondoskodj például kendőről, amivel elfedheted a vállad. Az odafigyeléssel nemcsak azt mutatod, hogy tiszteled a helyi kultúrát, hanem könnyebben el is vegyülsz, így kevésbé vagy feltűnő.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!