7 szerencsehozó szobor Budapesten, amelyeket érdemes meglátogatni és megdörzsölni

Szinte minden városnak akad egy vagy több legendás szobra, amihez időről-időről elzarándokolnak az emberek egy kis szerencséért. Leginkább onnan ismerheted fel őket, hogy az egyik részük feltűnően csillog a sok dörzsöléstől. De, hogy ne kelljen keresgélned, megmutatjuk, melyek azok a szerencsehozó szobrok Budapesten, amiket célszerű útba ejtened, ha fizetésemelésre, sikeres randira, egyszóval: szerencsére vágysz.

Budapesten számos izgalmas nevezetesség található. Ha már ott jár az ember, miért pont a szerencsehozó szobrokat hagyná ki? Amellett, hogy a városi legenda szerint szerencsét hoznak, gyönyörűek és csodálatraméltóak!

Mutatjuk, mely szobrokat érdemes útba ejteni, ha kellene egy kis szerencse a vizsgádhoz, az újonnan nyílt vállalkozásodhoz, ahhoz, hogy a lány igent mondjon vagy bármihez, amihez csak szeretnéd:

Lapozz a folytatásért!

Hadik András Az egyik leghíresebb szerencsehozó szobor Hadik Andrásé, ami a Várnegyedben áll, a Szentháromság és az Úri utca sarkán 1937 óta. Hadik András, közhuszárból lett főispán és Erdély kormányzója. Vizsgaidőszakban a diákok előszeretettel látogatják meg a szobrot, hogy a lónak a legimpozánsabb testrészét – igen, a heréjét - megsimogassák, ami mára feltűnően fényes is lett.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak