7 dolog, amit el kell kerülnöd repülés előtt: Talán nem is gondolsz rá

Egy pillanat alatt vége lehet a nyugalomnak.

Stresszes repülés

Valljuk be, a repülés mindig stresszes, még azok számára is, akik nem félnek a levegőben közlekedni! Nem is meglepő, hiszen az utazás előtt nemcsak mindent előre meg kell tervezned és becsomagolnod, időben meg is kell érkezned a reptérre, ahol a becsekkolástól a várakozásion át a felszállásig ezernyi dolgod van. És akkor még a könnyen elkövethető hibákról nem is beszéltünk...

Jó helyen az igazolvány

Te is minden utazáshoz szükséges dokumentumot egy kis táskába teszel, hogy mindig kéznél legyen? Logikus, de nem a legjobb megoldás, hiszen minél több a pakkod, annál nehezebb szemmel tartani mind. Ráadásul egy kis szütyőt nagyon könnyen ott lehet felejteni a reptéri kávézóban vagy éppen odafelé, a taxiban. Egy szó mit száz, sokkal praktikusabb, ha az okmányaidat egy nagyobb zsák zsebeibe helyezed és a pénzed is szétosztva, több helyre rejted a csomagjaidban.

Busszal a reptérre

Ha tömegközlekedéssel szeretnél a repülőtérre menni, ne felejtsd el megnézni a menetrendet! Nem egy helyen éjszaka például nem vagy alig közlekednek reptéri járatok, de az is lehet, hogy valamilyen felújítás miatt éppen más útvonalon kell eljutnod a célállomásra. Jó, ha azt is tudod, hogy azért vannak olyan városok, amelyekben "repülőgép-expressz" vonatok járnak a nap 24 órájában. Ha tehát nem akarsz súlyos pénzeket költeni a taxira és még egy ilyen állomás közelében is van a szállásod, mindenképp érdemes megfontolnod ezt a lehetőséget is.

Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!