5+1 hétköznapi trükk, amivel átverhetnek külföldön: Te is lehetsz áldozat!

Kedves gesztus vagy okos trükk?

Turista a pácban

Tedd fel a kezed, ha a sok csoda láttán, turistaként te is hajlamos vagy elfelejteni néhány alapvető szabályt! Például azt, hogy az utcán nem fogadsz el semmit, vagy azt, hogy alaposan megnézed a blokkot, mielőtt ellépsz a szupermarket pénztárától! Mindig lebegjen a szemed előtt, ha külföldre mész: még a legkedvesebb gesztusból is nagy zűr lehet, ha nem vagy résen!

Embernagyságú plüssök

Sose dőlj be a körülötted köröző emberméretű állatfiguráknak! Az Oroszországban és Ukrajnában gyakran felbukkanó "cuki" alakok" ugyanis elsősorban a gyerekes családokat környékezik meg, hogy megkérjék a szülőket, fotózzák le őket a csemetékkel. Aztán pedig szemrebbenés nélkül benyújtják a számlát, ráadásul szinte levakarhatatlanok, amiért sokan inkább beadják a derekukat és fizetnek. Jó tanács: kerüld el őket jó messzire!

Ellenőrizd a blokkot!

Bárhol is jársz, egy szupermarketes vásárlás után mindig ellenőrizd a blokkot és hasonlítsd össze a számlán található tételeket a kosaradban lévő termékek mennyiségével! Csak egy aprócska trükk, de neked sok pénzedbe kerülhet: amikor a pénztárosok rájönnek, hogy egy külföldi vásárol náluk, elképzelhető, hogy hozzáadnak egy extra terméket, vagy éppen egy magasabb árat ütnek be valamire. Hiába, ha egyszer arra számítanak, hogy úgysem ismered a nyelvüket, így azt sem tudhatod, mi szerepel a papíron.

Elképesztő trükkök a következő oldalon.

Fotó: instagram.com/radio_baldheaded

Oldalak

Szólj hozzá Te is!