5 szabály, amivel megerősítheted a kapcsolatodat

Egy hosszú kapcsolatban biztosan lesznek hullámvölgyek. A kérdés nem az, hogyan kerülhetjük el ezeket, hanem, az, hogyan oldhatjuk meg a felmerült nehézségeket gyökerezzen az valamilyen külső változásban vagy akár magában a kapcsolatban. Meg fogsz lepődni, a megoldás koránt sem olyan bonyolult, mint gondolod. (X)

5 szabály, amivel megerősítheted a kapcsolatod:

1. Bízz a társadban

Bármi is a probléma, ha nem bízol a másikban nincs olyan varázslat, ami megoldhatná a problémáidat. Nem az a kérdés, hogy Ő bízik-e benned, hanem az, hogy Te bízol-e a másikban. Tedd fel magadnak a kérdést és válaszolj őszintén. Ha a válasz „igen”, akkor tovább léphetsz, ha „nem”, akkor itt az idő, hogy visszaállítsd a bizalmat a kapcsolatban. Ha Te őszintén bízol a másikban, a másik bizalma is fel fog ébredni és lehet, hogy a probléma magától is eltűnik. Ha nem, akkor léphetsz tovább a második szabályhoz.

2. Szeresd a másikat

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban őszintén szereted-e. Nem az a kérdés, hogy Ő szeret-e Téged, hanem, hogy Te mit érzel. Ha tényleg őszintén szereted a másikat, akkor meg lesz erre a várt válasz is. Ha a válaszod „nem”, hát az egy kínos helyzet és itt az idő, hogy átgondold, hogy hogyan éleszthetőek fel az érzéseid vagy lehet, hogy nem is a problémának tűnő dolog a valódi probléma a számodra. Ha a bizalom és a szeretet megvan, léphetsz a következő szabályra.

3. Tekints a problémára, mint lehetőségre

Bizalommal és szeretettel közelítve egy problémához, már megláthatod benne a lehetőséget. Lehet, hogy változtatni kell valamin, lehet, hogy számára más a fontosabb, mint gondoltad, vagy akár egy külső változás jól megközelítve akár el is mélyítheti a kapcsolatot. Amin tudsz, változtass, amin nem, azt kezeld adottságként és kérdezd meg, hogy magadtól, hogyan fordíthatod a magad javára. Íme, a probléma máris lehetőséggé változott. Léphetsz tovább.

4. Figyelmesen hallgasd meg a másikat

Bizalommal és szeretettel egy lehetőséggel kapcsolatban nem lesz nehéz őszinte kíváncsisággal meghallgatni a másikat. Rendben van, hogy gondolsz valamit, de ketten olyasmit is kihozhattok a helyzetből, ami jobb annál, mintha a külön-külön létező legjobb gondolataitokat összegeznénk. Ha egy csapatban tudtok dolgozni és vállvetve közelítetek a lehetőséggé alakított problémához a kapcsolat csak erősebb lesz napról napra. Most pedig jöjjön a legfontosabb.

5. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit tehetsz Te magad

Azzal foglalkozz, hogy Te mit tehetsz, ne azzal, hogy a másiknak mit kellene tennie. Ha nem úgy halad a probléma megoldása ahogyan szeretnéd, legfeljebb magadat hibáztatod és hidd el, hogy lesz aki melletted áll és támogat, ami csak erősítheti a kapcsolatot.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!