5 kísértetjárta hely, amit jobb, ha elkerülsz

Ezektől még a hideg is kirázza az embert.

Bangarh Fort/Kila - Rajasthan

Kila az indiai Rajasthan területén található az Alwar és Jaipur felé vezető úton. A legenda szerint egy fekete mágiával foglalkozó varázsló megátkozta a palota lakóit, hogy mindannyian természetellenes halállal veszítsék életüket, majd aztán szellemeik örökre az erődben kísértsenek tovább. Azóta pedig ezt a helyet tartják India legkísértetiesebb pontjának. A várkastélyban történt számos kísérteties élménynek és történésnek köszönhetően a közeli falvak lakói távol tartják magukat az erődtől és attól, ami benne rejtőzik. A történethez hozzátartozik, hogy a hatóságok megtiltották, hogy bárki is eltöltsön itt egy éjszakát. Vajon mi lehet az oka?

Highgate temető - London

Ez a hely pont olyan, mintha Alfred Hitchcock fantáziája elevenedett volna meg a valóságban. Mikor leszáll a szürkület, egy igazi horror jelenet kezd körvonalazódni a temető falain belül. A Highgate temető ideális hely a szellemvadászok számára is. Fejnélküli szobrok, különös zajokkal megáldott ösvények, burjánzó növények tarkítják a sírkertet. Több látogató számolt be furcsa alakokról, hangokról ittjártakor. Nem is csoda, hiszen a Highgate temető az Egyesült Királyság legkísértetiesebb helyei közé tartozik.

Sikoltó alagút - Niagara Falls

Az alagút egy vasútvonal alatt helyezkedik el, amely összeköti Niagara Falls-t Toronto és New York között. Mintegy egy évszázaddal ezelőtti legenda szerint volt egy parasztház az alagút déli bejáratának közelében. Egyik éjjel az egész gazdaság lángra kapott. A legtöbb ott élő a helyszínen életét vesztette. Egy fiatal lány is ruhájára is átterjedt a tűz, aki a fájdalomtól sikoltozni kezdett és így rohant segítséget hívni. Befutott az alagútba, de sajnos már nem tudott kijutni. Mire az alagút feléig ért, teljesen összeégett és belehalt sérüléseibe. Soha senki nem tudta kideríteni, hogy vajon mi okozhatta a tüzet. Állítólag attól a naptól kezdve, ha valaki gyufát gyújt az alagútban, hallja a szellemet sikoltani, aki ettől fogva halálba kísérti a gyufagyújtó arra járót.

További kísérteties helyekért kattints a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!