Utazás

A Föld felé tart egy 23 tonnás kínai rakéta: pillanatokon belül becsapódhat, és lehet, hogy a szárazföldre zuhan majd

A becsapódás pontos helyéről azonban egyelőre még a szakemberek sem rendelkeznek információval.

Akkora lehet, mint egy tízemeletes ház

Kína hétfőn indította útjára a Tiangong (Mennyei Palota) űrállomás utolsó modulját. A Mengtian ("az Égbolt Álma") névre keresztelt modult a dél-kínai Hainan szigetén található Vencsang űrközpontból indították, s egy Hosszú Menetelés 5B rakéta segítségével állították Föld körüli pályára. A rakéta 23 tonnás darabja jelenleg is az űrben kering, a hétvégén viszont belép a kék bolygó légkörébe, majd becsapódik egy egyelőre még ismeretlen helyen - írja a HVG.hu a Science Alert cikke alapján. A rakéta pénteken vagy szombaton hullik majd a Földre, a Science Alert szerint kicsi az esélye, hogy kárt okoz.

A rakéta egyébként körülbelül akkora lehet, mint egy tízemeletes ház. Ennek jelentősebb része azonban a becsapódás előtt, a légkörben el fog égni, tehát a felszínt már csak egy kisebb darabja érheti el. Az amerikai Aerospace Corporation szakértői úgy vélik, ez az egység 20-40 százalékát jelentheti.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.