Utazás

Az előrejelzések szerint 2021 lesz az eddigi legrövidebb év - Mutatjuk, miért

A mérések kezdete óta 2020-ban forgott a leggyorsabban a Föld, de idén ez a rekord is megdőlhet.

Gyorsuló forgás, rövidülő évek

A jelenlegi előrejelzések szerint 2021 lesz minden idők legrövidebb esztendeje. Az 1973 óta mért adatok tanulsága szerint bolygónk még sosem forgott olyan gyorsan, mint a tavalyi évben, de komoly esély van rá, hogy idén ez a rekord is megdőljön. Az Időkép szerint legutóbb 2005-ben regisztráltak a megszokottól 1,0516 milliszekundummal rövidebb forgást, azonban a tavalyi esztendő még ezt az adatot is felülmúlta, sőt ez a rekord 28-szor dőlt meg 2020-ban. Akkor a legrövidebb nap - július 19-e - 1,4602 ezredmásodperccel volt rövidebb a megszokottnál. 2021 azonban még ezt is túlszárnyalhatja.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.