2015-től nyaralhatunk az űrben

2015-től már az űrbe tervezhetjük nyaralásunkat? A Boing szerint ez valóban lehetséges lesz. Már csak az űrhajókat kell legyártaniuk hozzá.

A Boeing kijelentette, hogy készen áll az űrturizmus elindítására. A repülőgépgyártó cég megegyezett a Space Adventures nevű űrturizmussal foglalkozó céggel. Ennek értelmében űrturisták utaztatására alkalmas eszközöket gyártanak. A járműveket ülésekkel is ellátják majd, így egyszerre hét turista látogathat a világűrbe. A kilátások jók, ugyanis a Boeing többéves rakétaépítési tapasztalattal rendelkezik, emellett egy űrkapszulát fejleszt.

Az utazások áráról még nem nyilatkoztak a felek, azonban ennyit elmondtak, hogy mindenképpen versenyképes árat biztosítanak. Eddig 7 turista juthatott el az űrbe orosz segítséggel, fejenként több mint 20 millió dollárért. De ne keseredjünk el, még legalább 5 évünk van a spórolásra, hogyha az űrből szeretnénk megcsodálni bolygónkat.
 

Oldalak

Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!