Utazás

A kulisszák mögött: Less be kedvenc filmjeid díszleteibe

Ezek a legmenőbb filmstúdiók a világon.

1. Warner Bros, Los Angeles

A Warner Bros lehetőséget nyújt Los Angeles filmművészeti történelmének felfedezésére egy valóban működő filmstúdióban. A túra magában foglalja a WB díszleteinek néhány olyan helyszínét, mint amit a Casablancához vagy a Jóbarátokhoz használtak. A stúdióarchívumban pedig több olyan óriásprodukcióról szóló, emléktárgyakkal teli kiállítás is látogatható, mint például a Batman és a Harry Potter filmek kiállítása. Valamint itt található a világ legnagyobb kellékes osztálya, amely a látogatók számára is nyitva áll, és több mint 450 000 bejegyzett műtárgyat tartalmaz.

2. Cinecittà, Róma

A Cinecittá olyan filmklasszikusokhoz köthető, mint például a Ben Hur, a Cleopatra és a La Dolce Vita. Európa legnagyobb filmstúdiójaként lehetőséget nyújt, hogy olyan elbűvölő csillagok nyomában járhassunk, mint Audrey Hepburn és Elizabeth Taylor. Az 1930-as években Benito Mussolini és a híres olasz rendező, Federico Fellini bázisa volt. A stúdió Cinecittà Shows Off kiállítása a filmművészet történetét mutatja be jelmezek, tervrajzok és még sok más érdekesség felhasználásával.

3. Weta, Wellington, Új-Zéland

A Weta stúdiót leginkább onnan ismerhetjük, hogy A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmeknek is Új-Zéland volt helyszíne. Egy itteni stúdiótúra alkalmával többek közt bejárhatod Shire és Középfölde környékét is. De egy másik új-zélandi filmes élményért látogass el a Weta Workshopba, ahol a wellingtoni cég bemutatja Peter Jackson filmjeinek különleges effektjeit és lenyűgöző jelmezeit.

A további izgalmas helyszínekért, kattints a következő oldalra!

Fotók:123rf.com, cinecitta.org, Profimedia - Red dot

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A postai kézbesítő okosan tudta, hogy mit kell csinálni. Fel is tudta venni a nyugdíjakat, de aztán elkapták.
Lifestyle
Kiszedi a foltokat, sőt, visszaadja a fehér ruhák régi frissességét is.