10 hely, ahol valódi időutazásban lehet részed

Vannak városok, ahol a történelem életre kel és a históriák valósággá válnak. Hangulatos középkori terek, utcák, hatalmas, pompás kastélyok, rejtélyes városok, elrejtett kincsek és sötét történetek. Íme 10 olyan hely, ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozik.

1. Trakai, Litvánia

Az 5 tóval körülvett Trakai nagyon kedvelt kirándulóhely, mind a helyiek, mind a turisták körében, így ha mi is a természet kedvelői vagyunk, akkor itt a helyünk. A csodálatos várkastély még ma is őrzi a hercegség egykori napjait. Utazzunk el Litvániába és ugorjunk vissza egy napra az 1300-as évekbe!

2. Bath, Anglia

Az UNESCO által kulturális örökséggé választott kis várost, Bath-t, Angliában találjuk. Az ország egyetlen meleg vizes forrása is itt található, mely a 18. században az arisztokrácia legkedveltebb fürdőhelye volt. Üdüljünk és fürödjünk ott, ahol annak idején az elitréteg és kóstoljuk meg az igazi angol teakülönlegességeket!

3. Brugge, Belgium

Belgium egyik legszebb városa ideális hely egy kulturális sétára. Ez a kis régió megőrizte régi kinézetét, a színes épületek érintetlenek, a Miasszonyunk templom gótikus jellegzetességeivel pompázik, akár csak a harangtornyai, melyek hangja hallatán a középkorban érezhetjük magunkat.

Fotók: gotravel.ee, thenorthwardroute.com, commons.wikimedia.org

Oldalak

Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.