Sztárok

Boldog szülinapot Vuk! Ők szólaltatták meg a karaktereket a legendás rajzfilmben

A kisróka történetéből készült rajzfilmet 39 éve mutatták be.

Hipp-hopp, jön Vuk!

Mindannyiunk meghatározó gyerekkori emléke Vuk története. Fekete István 1940-ben írt először a kis rókáról, majd 1972-ben képregényben rajzolta meg a történetet Dargay Attila, aki eleinte négyrészes rajzfilmsorozatot tervezett készíteni Vukról. Végül a mese egész estés animációs játékfilmként jelent meg 1981. december 10-én. A ma 39 éves rajzfilm főcímdalt az akkor 7 éves Wolf Kati énekelte fel, ugyanis a rajzfilm zenéjét édesapja, Wolf Péter szerezte. A betétdal olyan sikeres lett, hogy a mai napig egy egész ország betéve dúdolja. A bájos felnövéstörténet titka sokat szerint abban rejlik, hogy szerethető karakterinek jelleme túlmutat a gyermekeknek szóló mese sajátosságain.

A mára klasszikussá vált rajzfilm népszerűségéhez nagyban hozzájárult, hogy a kor legnevesebb színészei adták a karakterek hangját. Galériánkban összegyűjtöttük, hogy kiknek köszönhetjük a csodás gyermekkori emlékeket.

Pogány Judit emlékezetes szinkronhangja szinte eggyé vált a kis Vukkal. Felnőttként pedig Gyabronka József adta Vuk hangját.
Kattints a további képekért!

Generációk számára jelentett felejthetetlen élményt.

Leadfotó: facebook.com/vukfilm

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?