Újra összeáll az Omega

Az Omega menedzsere elmondta, hogy emlékkoncertet tervez, a zenekar gitárosa pedig arról beszélt, hogyan állítanak emléket az együttes elhunyt tagjainak.

Még egyszer színpadon az Omega

Már több mint két hónapja, hogy meghalt Kóbor János, ám ahogy azt a Femcafe.hu-n is megírtuk, a legendás zenészt, mindenki Mecky-jét, egyelőre még nem helyezték végső nyugalomra. A korábbi akadályozó tényezők azóta elhárultak, Trunkos András, az Omega menedzsere és a temetés szervezője azt mondta: február végéig sor kerül a szűkkörű búcsúztatókra. Kóbor János hamvainak egy részét a Balatonba szórják el, másik fele pedig a budapesti Szent István Bazilika urnatemetőjében kap helyet.

Az együttes menedzsere a Tényeknek mesélt arról, hogy annak ellenére, hogy szerinte „Kóbor nélkül nincs Omega”, már folyamatban, sőt, egészen előrehaladott állapotban van egy emlékkoncert szervezése. Igaz, még sok a megoldandó kérdés: „De hát Kóbor nélkül hogy? Ki fog énekelni? Én elvártam volna tőle, hogy még az emlékkoncerten is énekeljen. Soha nem hittem, és nagyon sokan vagyunk így: Kóbor János nem halhat meg” – mondta megtörten Trunkos.

Mihály Tamás, Benkő László és Kóbor János halála után az Omegának már csak két tagja van: Molnár György „Elefánt” gitáros és Debreczeni Ferenc „Ciki” dobos. „Ketten maradtunk, nem túl sokan, úgyhogy nem érzem jól magam, egész egyszerűen. Úgy érzem, hogy valami lezárult, egy komoly korszak. Habár minden lezáródás vagy halál, az valaminek a kezdete is” – fogalmazott Elefánt a riportban. Ő dalszövegírással próbálja enyhíteni a gyászt. „Múlt év decemberében, amikor Mecky még nem ment el, összeraktam egy dalt, Benkő Laci egyik vázlatát, amit Charlie énekelt el Túlsó part címmel. Akkor nem gondoltam még, hogy Mecky is bele fog tartozni ebbe a túlsó parti üzenetbe” – mondta el.

Mecky a közeljövőben Bátaszéken és Balatonaligán is szobrot kap, Molnár György pedig hozzátette: Mihály Tamásnak és Benkő Lacinak is igyekeznek maradandó emléket állítani. Eddig két fa lett ültetve a néhai zenészek lakóhelyéhez közel.

Kivételes életutat járt be Komlós Juci, aki a Szomszédokban alakított Lenke néniként egy jóságos és szeretetre méltó nagymama szerepében költözött be a nézők otthonába.

Leadfotó: Fortepan / Urbán Tamás

Oldalak