Audrey Hepburn hajvágós jelenetének sokkal nagyobb jelentősége van, mint gondolnád

Audrey Hepburn – divatikon, filmsztár, édesanya, és egy önazonos, ízig-vérig nő, aki már egészen fiatalon is elképesztő hatást gyakorolt másokra, Japánban például divatőrületet teremtett a Római Vakáció című filmmel.

Az utolsó interjú

Az angol–holland származású Oscar-díjas színésznőnek számos időtálló alkotást köszönhetünk, mint például az Álom luxuskivitelben, a My Fair Lady vagy a Római vakáció; nem beszélve arról a természetes bájról és szépségről, amely – az egyébként nehézségek által beárnyékolt sorsa ellenére – mindig ott lengett körülötte. Bár 1993 januárja óta nincs közöttünk, a karrierje, a kamerák mögött zajló mindennapjai és a magánéleti válsága még ma is ugyanúgy foglalkoztatja a közönséget, mint hajdanán.

A vele készült legutolsó interjút 1990-ben vették fel, az akkor 61 éves színésznő impozáns, svájci otthonának kertjében. Audrey Hepburn – az újságíró kijelentésére reagálva – elmondta, hogy hiába tűnt kívülről egy összeszedett, magabiztos nőnek, legbelül valójában sosem volt az. Édesanyja egykor rút kiskacsának nevezte őt; bár sokak szemében tűnhetett úgy, hogy ebből a „rút kiskacsából végül gyönyörű hattyú lett”, a néhai filmcsillag mégis úgy látta, ez sosem történt meg. Ennek ellenére rengeteg férfi rajongott érte, s a szakmában is elismerésnek örvendett: mint ismert, már rögtön az első filmszerepe (Anna hercegnő alakítása a Római vakációban, Gregory Peck oldalán) meghozta számára a sikert, hiszen megkapta a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat.

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak