Sztárok

"Számomra ez az ismert, ebben érzem magam biztonságban" - Interjú Tóth Andival

Tóth Andi korunk egyik legsokoldalúbb tehetsége, aki nemcsak énekesnőként és dalszerzőként, hanem színésznőként, valamint táncosként is bebizonyította már, hogy nem ismer lehetetlent – most újabb izgalmas kihívás vár rá, hiszen hamarosan a Sztárban sztár kilencedik évadának egyik ítészeként mutatkozik be.

Helyet foglal a zsűriszékben

2023-ban újra visszatér az ország legnagyobb házibulija, a Sztárban sztár, amely immár a kilencedik évadát kezdi. A TV2 napok óta készült az idei széria versenyzőinek leleplezésére, amelyre Till Attila vezetésével kedd délelőtt került sor egy sajtótájékoztató keretein belül – ezen a linken megtalálod, kik azok a hírességek, akik február 19-től világhírű előadóművészek bőrébe bújnak majd vasárnap esténként. Az eseményről természetesen nem hiányozhatott a zsűri sem, amely ezúttal öt főre bővült: az ítészi szerepben tavaly debütált Lékai-Kiss Ramóna, valamint a két rutinos zsűritag, Kökény Attila és Papp Szabi mellé idén csatlakozott az előző évad második helyezettje, Marics Peti, valamint kedvese, a hetedik évad legsokoldalúbb női énekese, Tóth Andi. A tehetséges előadó nagyon fiatalon robbant be a köztudatba, azóta pedig rengeteg szakmai tapasztalatot gyűjtött: amellett, hogy folyamatosan egyengeti szólókarrierjét, dobogós lett a Sztárban sztár műsorában, majd Andrei Mangra partnereként megnyerte a Dancing with the Stars második szériáját, ráadásul azt se felejtsük el, hogy színésznőként is megcsillogtatta talentumát. Andi bármiben is próbálta ki magát eddig, mindenben sikert aratott, most azonban olyan szerepben kell helyt állnia, ami még számára is újdonság, hiszen először tapasztalja meg, mit jelent a zsűriasztal másik oldalán lenni. Erről beszélgettünk vele.

Hosszú ideje jártas vagy a showműsorok világában, felsorolni is nehéz, mennyi mindenben bizonyítottad már be a tehetségedet. Bár vitathatatlan, hogy rengeteg tapasztalatot szereztél, még mindig csak 24 éves vagy, és Sztárban sztár kilencedik évadában nálad jóval idősebbeket is kell majd zsűrizned. Hogyan viszonyulsz ehhez a felálláshoz?

Meg tudom érteni azokat, akik első ránézésre nem a 10 év szakmai tapasztalatot látják bennem, hanem azt, hogy egy 24 éves nő vagyok. De pont emiatt igyekszem majd azon dolgozni minden vasárnap este, hogy a közönség és a versenyzők számára se legyen kérdés, hogy helyem van a zsűritagok között, mert jókat mondok.

Egy korábbi interjúdban úgy fogalmaztál, hogy párod, Marics Peti, aki szintén az ítészek között kapott helyett, a jó hangulat és lazaság képviselője, te pedig majd igyekszel fellazulni a szakmaiság mellett. Szavaidból úgy tűnik, roppant komolyan veszed ezt a feladatot: mire érted pontosan, hogy fel kell lazulnod?

Mindenkit azzal ijesztgetek, hogy szigorú leszek zsűriként, így kicsit fel tudnak készülni arra, ami rájuk vár (nevet). Viccet félretéve: nagyon sok mindent szigorúan és komolyan veszek az életemben. Persze van, amit én is lazán fogok fel, de a zene az egyetlen, amit soha nem tudtam. Nem is szeretem, ha valaki erről poénkodik, vagy ha felszínes témaként beszélünk róla. Nekem a zene szerelem; szent és sérthetetlen. Persze próbálom majd úgy felfogni, hogy ez a műsor nem vérre megy, itt már kiforrt előadók versenyeznek, és nem kell bírálni senkit, de úgy érzem, ehhez fel kell lazulnom kicsit. Ez egy szórakoztató műsor, amelynek az a célja, hogy jól érezzük magunkat, de kell hozzá egy kis szigor is. Nem szeretném, ha a szórakoztatás a műsor vagy a produkciók rovására menne.

A te teljesítményednek és motivációdnak is a szigor segített akkoriban, amikor magad is versenyző voltál valamilyen műsorban?

Ez jó kérdés… Nyilvánvalóan senki sem szereti, ha szigorúan bánnak vele, viszont mivel én ebben nőttem fel, számomra ez az ismert, ebben érzem magam biztonságban. Emlékszem, hogy az is felbosszantott, amikor olyan pozitív visszajelzést kaptam a zsűritől, aminek semmi köze nem volt szakmailag az adott produkcióhoz – például, ha a ruhámat vagy a sminkemet dicsérték. Számomra csak az számított, amikor azt mondták, hogy jól hoztam a hangot, a mozgást. Azt előre kijelenthetem, hogy zsűriként nem fogok a levegőbe beszélni. Csakis azt fogom értékelni, amit kell, ami a dolgom, és bízom benne, hogy bennem pedig majd ezt értékelik.

Marics Petivel nagyon egymásra találtatok, sugárzik rólatok a boldogság. A korábbi évadokban nem egyszer láthattuk, hogy a zsűritagok egymásnak feszültek azért, mert nem értettek egyet bizonyos produkciók kapcsán. Van valamilyen stratégiátok arra, hogyan válasszátok külön a szakmaiságot és a közös munkát a magánélettől?

Úgy gondolom, ezt nem kell túlságosan komolyan venni. Mindketten tisztában vagyunk azzal, hogy különböző személyiségek vagyunk. Ő a lazaság képviselője, amivel nekem nincsen gondom, sőt, nyilván azért vagyok vele, mert olyan hangulatot képes teremteni, amire néha szükségem van. Számára pedig inkább az az értékes, hogy a lazaság helyett inkább a szakmaiságot képviselem, és pont ilyen komolynak szeret. Mindketten el tudjuk ezt fogadni a másikban. A műsornak, illetve a versenyzőknek pedig szerintem jót fog tenni, ha minél több megosztó vélemény hangzik el – hiszen simán lehet, hogy majd lesz, ami nekem nem tűnik fel, ő viszont rögtön kiszúrja, ezzel pedig felpontoz egy produkciót (vagy fordítva).

Kívülről egy rendkívül erős, magabiztos, öntudatos nőnek tűnsz, de aki ismer, esetleg régóta követi a pályafutásodat és a megjelenéseidet, tudhatja, hogy legbelül érzékeny, művészi lélek vagy, rengeteg magánéleti nehézséggel kellett eddig megküzdened. Ebből azonban csak keveset mutatsz a nyilvánosságnak. Mit gondolsz, zsűriként előfordulhat olyan szituáció, amikor kamerák előtt érzékenyülsz el?

Valamiért nagyon nem szeretem, amikor valaki kamerák előtt sír – számomra mindig túl drámai, túl színpadias ez a fokozott meghatottság. Na, én biztosan nem leszek ilyen, ez nem várható tőlem. Persze, nem látom előre a jövőt, előfordulhat, hogy lesz egy dal, amiről eszembe jut, hogy kiskoromban sokat sírtam rá, mert pont elhagyott a szerelmem. Ki tudja? Remélem, hogy sok olyan produkció lesz majd, melyek nagy hatással lesznek rám, akár pozitívan, akár negatívan.

Van olyan híresség a versenyzők között, akire a leginkább kíváncsi vagy?

Igen! Oláh Ibolyára rendkívül kíváncsi vagyok, világ életemben rajongtam érte, a stílusáért, a karakteréért, már csak ránézni is jó dolog. Imádom az olyan típusú embert, akiről nem azt lehet mondani, hogy van belőle másik ezer, hanem épp ellenkezőleg: nincs még egy olyan a világon, mint ő. Aprónak érzem magam, amikor meglátom őt. Ibolya hatalmas tehetség. De persze ugyanez a többi versenyzőről is elmondható. Szuper csapat állt össze, amelyben minden korosztály képviselteti magát – nagyon tetszik, hogy a hírességek között egyaránt vannak fiatalok és idősek.

A műsor promófotóin elképesztően dögös, bevállalós szettben pózolsz a kamerának. Hasonlóan extravagáns szerelések várhatók majd az adásokban is?

Jó pár éve mindig a saját beauty csapatommal dolgozom ezekben a műsorokban, a ruháimért pedig Kiss Márk a felelős, aki rendkívül extravagáns fantáziával rendelkezik, illetve tisztában van az én stílusommal, és azzal, hogy miket szeretek viselni. Szóval igen, várhatók tőlem hasonlóan extrém megjelenések a műsorban is – már az első adásra kitalált egy olyan szettet, amitől leesett az állam.

Mik a terveid erre az évre, hol láthatunk legközelebb?

Főleg pihenni szeretnék idén, ugyanis az elmúlt egy-két évben, pontosabban a koronavírus óta kicsit túlvállaltam magam. Akkor mindenki mindenre igent mondott, hiszen sokáig nem csináltunk szinte semmit. Elsősorban most az a cél, hogy pihenjek, és azzal foglalkozzak, ami nekem és a lelkemnek jót tesz.

Leadfotó: TV2

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.