Törőcsik Franciska: A mi generációnknak nehéz párt találni

Törőcsik Franciska az egyik legkeresettebb magyar színésznő. Még csak harmincegy éves, ám már számtalan filmes és színházi munka áll mögötte, sőt, modellként és énekesként is bizonyított. Szerelemről, bukásról, régen elképzelt életpályákról mesélt.

Törőcsik Franciska nem siettet semmit

Törőcsik Franciska 2013-ban végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen Novák Eszter és Selmeczi György zenés színművész osztályában. Osztályában olyan művészek végeztek, mint Ódor Kristóf, Wunderlich József vagy Dénes Viktor, azt kijelenthetjük, hogy a filmszakmában ő a legkeresettebb a csapatból.

A bájos tehetség már 28 évesen a Forbes 30 sikeres 30 alatti listáján szerepelt, és annyira kivételes helyzetben van, hogy bátran megteheti, hogy szabadúszóként tevékenykedjen még a jelen helyzetben is, hiszen szinte biztos, hogy ha magyar film készül, ő ott van a castingra meghívottak listáján.

Nem szerepel botrányos történetekkel a magazinokban, kizárólag munkával, szakmai sikerekkel vívta ki a közönség és a szakma figyelmét. Ugyan sokan egyből arra gondolnak neve hallatán, hogy valamilyen rokoni szál fűzi a nemrég elhunyt Törőcsik Marihoz, ez nem így van, a névrokonság pusztán a véletlen műve.

Még 30 éves kora előtt főszerepet játszott Törőcsik Marival az Aurora Borealis-ban, de volt közös munkája Cserhalmi Györggyel is. Egy évvel diplomája kézhezvétele után pedig már Ónodi Eszterrel és Csákányi Eszterrel forgatott. A mesés karrier azonban nem csupán sikerekből állt, az ő életében sem volt hiány kudarcból.

"Ezen a pályán a hideg és a meleg kéz a kézben jár. Ha csak a sikereimet látják az emberek, annak örülök, de azért bőven volt részem kudarcban, visszautasításban, nehézségben is" - monta Törőcsik Franciska a Best magazinnak.

A szerelem egyelőre még nem talált rá, ám azt tudja, hogy akit végül választ majd, azzal hosszú időt szeretne eltölteni.

"Azt látom, az én generációmnak ebben a felgyorsult világban, ebben az iszonyatos információdömpingben nehéz a párválasztás. A fiatalok fejében az jár, igen, megszeretem ezt a fiút, vagy lányt, de lehet, hogy van szebb és jobb, inkább továbblépek. Mint a mobiltelefonnál. Veszek egyet, de két hónap múlva már ott a sokkal jobb, és már dobom is ki a másikat. Szerencsére én nem vagyok ilyen, de egyelőre nem érzem magam készen arra, hogy családom, gyerekem legyen. Szeretnék majd, ha eljön az ideje. És szeretnék hinni abban, hogy bár nem vagyok túlságosan romantikus alkat, az ember képes megtalálni a lelki társát, az igazit."

Arra a kérdésre, hogy a szülei házassága jó példa-e előtte, a következőt válaszolta:

"A szüleim elváltak, amikor én 11 éves voltam, így részben igen, részben nem. Vannak dolgok, amiket én máshogyan csinálnék, mint ők. Jó példa, hogy csomó mindenben egymásra találtak, én és a testvérem belőlük lettük, ők pedig sok mindent tanultak egymás által, sokat fejlődtek. Ezekből rengeteget tanultam, és ha majd egyszer eljön az idő, szeretném hasznosítani is."

A színésznő azt is elárulta, milyen szakmát választott volna, ha nem így alakul az élete.

Törőcsik Franciska az elmúlt években megtanulta kezelni a kritikát, már nevetni is képes rajta, ha valaki ok nélkül bántja.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: instagram.com/torocsikfranciska

Oldalak