Szexuálisan zaklatta kultfilmjének sztárját a legendás rendező: durva bosszút állt a nőn, amiért nem bújt vele ágyba

Tippi Hedren az egyik leghíresebb Alfred Hitchcock-mozifilmben, a Madarakban nyújtott alakításával vált közismertté. A színésznő a legendás rendezőtől tanult mindent a szakmáról, ám nem titkolja, hogy Hitchcock szándékosan tett keresztbe a karrierjének.

Erőszakkal akarta ágyba vinni

A Madarak című film 1963-ban került bemutatása, Hitchcock filmjei közül pedig ez áll a legközelebb a hagyományos értelemben vett horror műfajához. A kultikus alkotásban tűnt fel először az akkor 31 esztendős Tippi Hedren, aki egy csapásra hollywoodi ikonná vált – saját bevallása szerint mindent a legendás rendezőtől tanult a színészetről és a filmezésről a forgatás alatt. Noha Hedren mindig is felnézett rá és csodálattal követte a munkásságát, egy idő után mégis eltávolodott tőle, a rendező ugyanis többször visszaélt a hatalmával. Kapcsolatuk végül megromlott, mivel Hitchcock bosszúból kijelentette, hogy tönkreteszi Hedren karrierjét. Részletek a galériában!

Hitchcock szigorúan csak a szőke, a vékony, kifinomult színésznőket kedvelte, akikben valami rejtett érzékiséget sejtett. Ennek a modellnek volt ideális megtestesítője Tippi Hedren is.
Kattints a további képekért!

Fájdalmas emléket őriz Claudia Cardinale: a legendás színésznő 17 évesen adott életet a fiának, ám a gyermek nemi erőszakból született.

Leadfotó: Archive Photos/Getty Images

Oldalak