Sztárok

Szabó Erika elárulta, mi a titka hibátlan alakjának

A színésznő hamarosan visszatér a képernyőre, éppen ezért bomba formában van.

Műsorvezetőként a képernyőn

Szabó Erikát sorozatsztárként ismerte meg a szélesebb közönség, ma már több színház társulatának tagjaként varázsolja el a nagyérdeműt, de a televíziózás iránti szenvedélyét is életben tartja alkalmanként. Idén nyáron ismét a közmédia képernyőjén láthatjuk viszont, a Balatoni Nyár műsorvezetője lesz ebben a szezonban is. A magazinműsor, amely fontos pillére a Duna Televízió nyári programkínálatának, izgalmas és aktuális témákkal, programokkal és állandó rovatokkal várja a nézőket minden délelőtt a Balaton partjáról. A színésznő partnere régi kollégája, Vida Péter lesz, a párost pedig Rátonyi Kriszta és Forró Bence váltja majd. A műsorvezetők saját rovataikban idén is kedvenc témáikkal foglalkoznak: Szabó Erika a vízi sportok rejtelmeiben merül el, éppen ezért az elmúlt hetekben az áltagosnál jobban odafigyelt arra, hogy mit eszik és többet is mozgott.

Sok nő álmodik olyan tökéletes alakról, amivel te büszkélkedhetsz. Mi a titkod?

Igyekszem arra odafigyelni, hogy a sport mindig része legyen az életemnek. Az utóbbi hetekben igyekeztem heti háromszor mozogni valamit. Az étkezésre is odafigyelek, bármennyire is szeretem a magyaros ételeket, most nincs csülök pörkölt nokedlivel vacsorára. A vasárnapi ebédet viszont sosem hagynám ki, ezért a hétfő a legtöbbször egy olyan nap, amikor csak zöldséget és gyümölcsöt eszem. Úgy figyeltem meg, hogy ez jót tesz a szervezetemnek, de nem tudom elképzelni, hogy hosszú távon ne fogyasszak húst. Egy héten egyszer viszont szerintem érdemes húsmentes napot tartani, mert ezzel nemcsak magunkért, hanem a környezetünkért is sokat tehetünk.

A színésznőkről azt mondják, hogy folyton elégedetlenek magukkal. Te most milyen érzésekkel térsz vissza a képernyőre?

Az tény, hogy mi nők szeretünk kritikusak lenni és mindenkinek van legalább egy olyan testrésze, ami miatt elégedetlenkedik. Szerintem aki egy kicsit is hiú, rögtön érzi, ha elengedte magát vagy megváltozott a teste. Nekem szerencsém van, mert ha odafigyelek, akkor hamar eltűnik a felesleg. Néhány kilóval szerintem nem olyan nehéz megküzdeni. Van otthon egy mérlegem, amire időnként ráállok, valamint a farmereimen szoktam érezni, ha kicsit elszaladt a ló. Most még elégedett vagyok a formámmal, de a forgatásokon mindig finom kóstolókkal kedveskednek nekünk a Balaton-környéki termelők, ezért a nyár folyamán is oda kell figyelnem, hiszen a vizes sportokat fürdőruhában fogom kipróbálni, amit a nézők is látnak majd.

Egy hét múlva indul a Balatoni Nyár. Számodra mit jelent ez a műsor? Mit szeretsz benne?

Nagyon élvezem ezt a feladatot. Szerintem ennek a műsornak az a nagy előnye más, hasonló formátumú adásokkal szemben, hogy nagyon fontos szerepet kap az értékközvetítés. A szerkesztők adásról adásra olyan vendégeket hívnak meg közénék, akiknek fantasztikus tudásuk és történetük van, élvezet kérdezni és tanulni tőlük. Mindig van arra idő, hogy egy kicsit elmélyedjünk egy-egy témában, nem egy-két perc alatt kell ledarálni az interjúkat. Nekem az a tapasztalatom, hogy ezt nemcsak a műsorvezetők, a bemutatott vendégek, hanem a nézőink is élvezik. Számtalan visszajelzést kapunk, hogy mennyi érdekes arcot ismerhetnek meg a Balatoni Nyár által.

Vonzónak tűnik, hogy a Balaton közvetlen közelségében, nyitott stúdióban vezettek műsort, de biztos vagyok benne, hogy ezáltal sok váratlan vagy meglepő szituációval is szembesültök...

Izgalmas a szabadtéren műsort vezetni. Tavaly nagyon nagy szerencsénk volt, mert szuper időnk volt egész végig. Sosem szakadt ránk az ég, pedig a tóparton ez mindig benne van a pakliban. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a révfülöpi mólón tűz a nap, fehérek a bútorok így sokat hunyorgunk. Napszemüvegben nem lenne elegáns műsort vezetni, így sajnos ez a megoldás, hogy kicsit szűkebbre zárjuk a szemünket. Egy ilyen helyszínnek azonban pont ez a szépsége, a napsütés és a vízpart, még hunyorgással együtt is megéri. Szerencsére más nehézség nincs, szerintem minden műsorvezető és stábtag ajándékként tekint arra, hogy ebben a műsorban dolgozhat. Én legalábbis mindenképpen.

A Balatoni Nyár június 17-től, délelőtt 10 órától látható a Duna Televízió képernyőjén.

A műsorvezető sokat fogyott az utóbbi hónapokban, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, van-e oka annak, hogy ilyen jó formába került? A beszélgetősshow-k sztárja őszintén beszélt arról, hogy szeretne-e újabb saját műsort.

Leadfotó: facebook.com/szaboerikahivatalos

Fotók: Balatoni Nyár

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Az influencerek már évek óta meghódították Magyarországot is, fiatalok és bizony, felnőttek ezrei, százezrei rajonganak egyik-másik véleményvezérért.
Sztárok
Bogdán Blanka, aki több mint egy éve az Egyesült Államokban él, keveset bíz a képzeletre vérpezsdítő fotójával.
Lifestyle
Közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifa-csalót a Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei - közölte a hivatal az MTI-vel...